Hienoa

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Hot kirjoitti:

Toki olen vilkuillut Applen tarjontaa, mikä näyttä ylivoimaiselta ja toimivalta Microsoftiin verrattuna, mutta sekin on yhden firman show…

Kokeilin muten tuossa päivänä-toisena Hackintoshia kahteen koneseeni. Ei onnistunut. Taitaa sekin vaatia hieman virittelyä, mutta eipähän Maciä olekaan tarkoitettu muihin kuin omenankuvalla varustettuihin rautoihin..

Hot kirjoitti:

Kun menen toukokuun lopulla Suomeen, siellä odottaa kohtuullisen hyvä kone, johon pudotan Ubuntun ja ryhdyn toden teolla valmistelemaan siirtymistä.

Muista, että Ubuntu ei ole se ainoa vaihtoehto. Yleisin ehkä. Itselläni on kaikissa koneissa Fedora ja hienosti pelaa. Jos sinulla odottaa kone, niin on Linux-ystävällisempää jos siinä on Nvidian piirisarja (mielummin kuin ATI).

Hot kirjoitti:

Ubuntun asennusohjeet on tehty Unix-gurulle ja jos jokin menee pieleen, sormi menee suuhun. Itse sain mm. virheilmoituksen: ”Unable to mount the disk… please see ~/.usb-creator.log for more details” Jee, mun olisi pitänyt heti tietää, että ~ tarkoittaa home directorya ja .-alkuisen tiedostot ovat piilotiedostoja ja ne täytyy ensin panna näkyviin. Sitten tuli muita ongelmia ja mun olisi pitänyt osata tehdä ”mustassa ikkunassa” sopiva sudo-komento…. eli kukaan Ubuntu-jengissä ei ole viitsinyt miettiä sitä, mitä Microsoft ympäristössä luurannut ymmärtää.

Jossain vaiheessa winDOwS-maailmassakin piti ymmärtää, että on olemassa C: ja D: jne ??? ja että atribuutti ”h” tarkoittaa piilotiedostoa!
Sen lisäksi _kaikkien_ pitäisi ymmärtää poistaa laite turvallisesti winukan alla, niin ongelmaa ei syntyisi.

Komentoriviohjeet ovat yleisiä Linuxissa sen vuoksi, että ne toimivat työpoytäympäristöstä riippumatta. Jos annettaisiin ohje, että ”klikkaa siitä” ja sitten ”klikkaa tästä”, niin se toimisi ehkä Gnomessa, mutta ei KDE:ssä jne. ja Windowisssa kun ei ole ominaisuutta eri työpöydille 🙁 …

Hot kirjoitti:

Kun haluat asentaa Ubuntun Vistan rinnalle, sun pitää ensin pienentää Vista-partitiota ja asentaa Ubuntu sitten siihen uuteen…

Vistassa on onneksi tuo ”shrink” vakiona. XP:ssä pitää käyttää erillistä ohjelmaa.