Henkkari

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä bhajee
bhajee Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 70
Vastauksia: 2570
kris kirjoitti:

Suomalainen henkilökortti kelpaa kyllä Espanjassa, vaikka siitä kyllä saatetaan vähän kysellä, että mikäs tämä on.

No mulla on ehkä ollut hyvä tuuri… tosin Espanjassa en sitä ole varsinaisesti tarvinnut kuin lentokentän lähtöselvitystiskillä, eikä vielä kukaan ole edes silmäänsä räpäyttänyt siitä. Schengen-maissahan ei niitä papereita kysellä, ei-Schengen maista olen sillä käynyt (jollei dementia pahemmin iske ;)) ainakin Gibraltarilla, Britanniassa, Sveitsissä, Virossa ja Tsekissä.. ei puhettakaan etteikö kelpaisi.

Periaatteessa Espanjassa muuten laki määrää, että pitää olla henkilöllisyystodistus mukana aina kun liikkuu ulkona, sekä espanjalaisilla että ulkomaalaisilla. Se kuulosti ihan poliisivaltion jäänteeltä kun kuulin siitä! Mutta enpä kyllä ole kuullut kenestäkään, jolta olisi noin vaan kadulla papereita kysytty

No nyt kuulet.. tarina on pitkä, joten jätän sen kertomatta, mutta muutama vuosi sitten Torreviejassa kadun yli kävellessäni siihen keskelle risteystä pysähty Guardia Civilin maastoauto, josta hyppäsi ulos neljä gorillaa ja piirittivät minut.. henkkaria siinä kyseltiin, ei ollut edes mukana.. no selvisin hengissä ja ilman sakkoja.