henkilökohtaista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Se on kovasti henkilökohtainen ja loppujen lopuksi jokaisen ihan oma asia miten ja millaisesta säästä pitää.
Mulle riittää se , että lunta ei näy kuin kirkkaalla säällä Sierra Nevadan huipulla. Ja ei tarvitse skrabailla auton ikkunoita aamulla. Eikä miettiä talvirenkaita ja vastaavia. Eikä tarvitse erillisiä talvivaatteita ja kenkiä.
Yleensähän täällä(costalla) on siinä + – 20* enemmän kuin Stadissa. Nytkin näyttää olevan -4 Stadissa ja ensi yöksi povaavat -9*. Täällä mun mittarissa näkyy juuri nyt olevan 12* ja nyt on päällä frio polar eli pohjoisvirtaus. Motolla voi ajella vuoden ympäri ilman mitään erikoisvarusteita , mulla ainakin on ihan tavallinen Lidlin ulkoilutakki riittänyt ajohommiin. Sen verran pitää antaa periksi , että parin kuukauden aikana tulee käytettyä ajaessa hanskoja. Toisaalta vielä tänä vuonna en ole niitä tarvinnut. Ja mä ajelen päivittäin tossa autovialla motolla 120 km/h.
Jos sisällä on kylmä , se on sitten oma valinta. Lämpöpumppu on nykyisin yleisin lämmitysmuoto ja lattialämmityksiäkin on monella.
Ja lämpöpumppu on edullinen hankkia ja käyttää.
Ja sekin on tietysti oma valinta jos ylenkatsoo turistipesä Costaa ja asettuu idyllisemmille ja halvemmille ja talvella kylmemmille alueille.
Taitaa olla niin , että maapallolla on kohtuullisen kapea se vyöhyke missä on oikeasti aina lämmintä, yöllä ja päivällä.
Ja sattuu olemaan myöskin niin , että näilläkin sään puolesta miellyttävillä alueilla on omat muut rajoituksensa ja huonot puolensa.