Helposti

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
pauliina kirjoitti:

Devspain, miksi tuo Macin kotisivujen teko härveli on tavalliselle taatelin tallaajalle, jonka tarkoitus ei ole tehdä bisnestä, huono ? Josku kävin fronpage kurssin ja se minusta oli huono ihan kotitarpeisiinkin. Toki, jos tekisin bisnestä, silloin ostaisin kyllä kotisivun kaikkine vimpaimineen alan ammattilaisilta

Vastaan tähän helposti, niin ei mene liian tekniseksi.

Se on siksi huono, että se ei tee sivuista standardin mukaisia, joten sillä tehdyistä sivuista voi tulla;

1) sellaisia, mitkä eivät näy kaikilla selaimilla (ja ihmisillä on erilaisia selaimia, koneita, näyttöjä jne)

2) sellaisia, joita mikään hakukone (Google, Yahoo jne) ei indeksoi kunnolla koska sivusto ei vastaa standardin määrityksiä ja hakukoneen robott ei siten osaa hakea sieltä tai se tarkoituksella ”rankkaa” sivua alemmas listoilla

3) sellaisia, että ne ovat erittäin hankalasti ylläpidettäviä koska ne eivät mitä todennäköisimmin ole modulaarisia eikä eri toiminnallisuusosia ole jaettu ”oikeisiin paikkoihinsa”.

4) sellaisia, että sivujen ylläpito saattaa vaatia nimenomaan kyseisen välineen käyttämistä ja muokkaaminen toisella valineellä on lähes mahdotonta (koodisopan vuoksi)

5) sellaisia, että niistä puuttuu kokonaan optimointi, joten sivut saattavat latautua hitaasti, esimerkiksi kuvat saattavat olla ”väärän kokoisia” jne.

6) sellaisia, jotka eivät integroidu mihinkään CMS:ään, vaan ovat staattisia

Siinä olet kyllä oikeassa, että frontpage on varmasti se kaikkein huonoin väline!

Homma vain on yksinkertaisesti niin, että sivujen teko kannattaa jättää alan ammattilaisille, jotka tietävät mitä kannattaa tehdä mitenkin.
Minäkään en leivo pullaa kotona, vaan ostan sen leipomosta, joka on alan ammattilainen. En myöskään korjaa itse autoani vaan vien sen huoltoon. Käytän mielelläni ammattilaista siivoomaan silloin tällöin, teetän kirjanpitoni alan ammattilaisella jne.

Nykyaikainen nettisivujen koodaus ei vain ole enää sitä että tehdään HTML sivuja.

Jotta tästä ei tulisi tekninen keskustelu, niin lopetan tähän ja kehoitan ottamaan yhteyttä keneen tahansa alan ammattilaiseen sivujen toteutuksen suhteen. Ainakin sen toteamiseksi, että kuinka hyvää koodia se kyseinen väline tekee -sen näkee helposti.