Hei! Taannoin asuin yhden

LINKKI

Elina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.12.2006
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 10

Hei!

Taannoin asuin yhden talven Kanarialla ja siellä en ainakaan kokenut vaaleanakaan, että paikalliset miehet olisivat olleet jotenkin tungettelevia. Fuerteventura tosin oli niin harvaan asuttu saari, että ei siellä paljon olisi ollut huutelijoitakaan 🙂

Uskoisin kuitenkin maailman kutistuneen matkailun myötä niin paljon, että vaaleus tai tummuus eivät ainakaan länsimaissa herätä suurta huomiota. Ehkä me Suomessa peräämme tasa-arvoisuuttamme melkein liikaakin. Onhan kuitenkin ihan mukavaa, jos herrashenkilö avaa oven tai tarjoutuu kantamaan raskaan kassin johonkin. Tuputtautumisesta tai ahdistelusta tietysti ei kukaan pidä, meillä Suomessa laitapuolen kulkijat hoitavat sitä osastoa ihan kiitettävästi. Viisainta kuitenkin asennoitua niin, että jos muuttaa maasta toiseen, niin kyllä ihmiset vähän eri tavalla käyttäytyvät – jotkut machoilevat, toiset lepertelevät ja suukottavat lasta tai vaikkapa kyselevät suomalaisen mielestä liian henkilökohtaisia asioita. Ulkomaalaisten kanssa yleensäkin olen jotenkin tullut siihen tulokseen, että meidän suomalaisten yksityisyydentarve on paljon suurempi kuin etelän ihmisillä. Mehän verhoilemme parvekkeiden lasitetut ikkunatkin, jotta saisimme olla rauhassa naapureiden katseilta, kun etelässä harmitellaan, jos ei muilta parvekkeilta löydy juttuseuraa.

Mutta minulla on edelleen se lasten päiväkoti selvittämättä. Netistä löysin jonkin listan, mutta en sähköposti-osoitetietojen kera. Täytynee kartoittaa asiaa sinne lomalle tullessa. Ja jos joku on jaksanut lukea tähän asti, niin kysyisin, että onkohan suomalaisella koululla kerhoja tai muuta iltapäivätoimintaa?

t. Elina