Hei! Sylivauvan kanssa olen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä la luz
la luz Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.10.2008
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 277

Hei!

Sylivauvan kanssa olen minäkin useasti lentänyt. Pisin lentomatka vauvan kanssa oli yli 7 tuntia, mutta rauhallisen pikkumatkustajan kanssa sekin matka sujui erittäin hyvin. En ole koskaan saanut vauvakoppaa käyttöön. Silloin kun olen sattunut istumaan vauvan kanssa eturivillä, on sanottu, että koppa on rikki (!!!???). Turvakaukalo on mahtunut mukaan vain kahdelle, kotimaan (Suomen) sisäiselle lennolle. On ollut lentoja joissa viereinen paikka on ollut vapaa, mutta myöskin täysiä lentoja jolloin vapaata paikkaa ei ole ollut. Vieressä istuvasta matkustajasta riippuen, nekin matkat ovat menneet hyvin. Vain yksi kauhukokemus on.

Matkustusmukavuus riippuu mielestäni hyvin paljon lapsesta. Esikoinen on ollut vauvasta (2kk) asti rauhallinen ja tyytyväinen lentomatkustaja kun taas toisen lapsen kanssa kaikki matkat lentokoneessa ovat olleet jossain määrin aina taistelua, itkua ja hammastenkiristystä, huutoa, edessä olevan penkin potkimista ja vaivalloista nukahtamista. Tämän kesän lentomatka oli hänelle viimeinen sylivauvana, nyt kun tulee 2 vuotta mittariin, saa hänkin oman istumapaikan. Toivottavasti hänen matkansa alkaisivat sujumaan miellyttävämmin…(koko perheen ja kanssamatkustajien kannalta ajateltuna ;))

Siitä toisen lapsen omasta istumapaikasta seuraa tietenkin se, että koko perhe (2+2) ei mahdu samalle penkkiriville ainakaan Málaga-Helsinki lennoilla. Samalle penkkiriville ei myöskään oteta kahta sylivauvaa johtuen siitä, että happinaamareita on rivillään vain 4. Eli silloin, kun molemmat lapsemme matkustivat sylivauvoina, jouduimme istumaan mieheni kanssa peräkkäisillä penkkiriveillä.

Olen varannut lennoille mukaan pieniä lastenkirjoja ja pari lelua. Loppujenlopuksi kaikki ruokatarjottimella tuleva tavara on lapsesta paljon kiinnostavampaa! Viime lennolla esikoinen sai hauskan siirtokuvakortin johon hän liimaili tarroja ja näin sai aikansa kulumaan paremmin. Finnairin ruokalappuja on meille kertynyt ainakin 5. 😀

Riippuen koneen miehistöstä, on meille tuotu lennon alussa muovipussi roskia varten. Yleensä sen on kyllä joutunut pyytämään. Lastenruokapurkit eivät ole ikinä lämmenneet tarpeeksi koneen ”keittiössä”.

Turbulenssit ovat vauvoille mieleen! 😉 Ainakin meidän pienet ovat nukahtaneet aina voimakkaampien turbulenssien aikaan :D.