Hei, minulta on jäänyt

LINKKI

Laitsaaret
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.10.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 6

Hei,

minulta on jäänyt kokonaan tänne kirjoittaminen kun on päästy matkaan. Eli pahoittelut kun en aiemmin vastannut. Tässä nyt ajatuksia meidän elosta, jos satut vielä lukemaan.
Meillä ei ollut mitään kovin valmiita suunnitelmia töistä tai muustakaan vaan päätettiin lähteä enemmänkin seikkailumielellä ennen lasten koulun alkamista. Toki jotain työsuunnitelmiakin on ollut, pientä maahantuontia jne
Ajatukset ovat meillä muuttuneet aika paljon. Alicante ei tuntunut meidän paikalta ainakaan heti alkuun ja oltiin tässä välissä jo Teneriffallakin aika pitkään. Nyt muutaman mutkan kautta ollaan Aurinkorannikolla vuokralla ja etsitään kotia jostain enemmän sisämaasta. Rannikon (erityisesti Fuengirolan ja Marbeillan) seutu on meille tuttua, mutta ei ole meille houkutteleva vaihtoehto asumiseen pysyvästi. Meille täällä on liikaa ”lomalaisia” ja oikeampi elämä ja Espanja ei oikein pääse esiin. Ei ole kiva selittää lapsille, miksi punakat sedät laulavat niin kovaa rantabaarissa ja miksi naapurissa on kova meteli joka ilta:) Tämä kärjistys tietenkin, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

Olemme myös lasten koulun suhteen muuttaneet mieltä ja lapset aloittavat syksyllä espanjalaisessa koulussa. Kunhan siis ensin löydetään koti. Opetuksen tasosta olen kuullut paljon mielipiteitä, mutta niinhän se Suomessakin vaihtelee kouluittain. Ja toisaalta täällä ei kouluissa kuuleman mukaan ole kiusaamista vaan kaikki pääsee mukaan ja opettajiakin arvostetaan ja totellaan..

Teidän lapsenne ovat vanhempia ja ummikkona kouluun meneminen vaatii melko paljon. Suomalainen koulu fuengirolassa on kuuleman mukaan hyvä. Haittapuolena on, ettei kieltä opi, ellei tosiaan yritä. Koulussa puhutaan suomea, kaverit ovat suomalaisia ja koulun alueellakin kaikki asiointi sujuu suomeksi. Eli helposti asuu Espanjassa usemmankin vuoden, muttei kielessä ole päässyt alkeita pidemmälle. Toki eläminen voi silloinkin olla täällä nautittavaa, riippuu tietenkin siitä mitä on hakemassa.
Toivottavasti tästä on jotain apua teille! Tervetuloa, jos tänne pääsytte!