Hei Susanna Maria

LINKKI

jennifer85
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.06.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 22
Susanna kirjoitti:

Tuolta Torreviejasta en hintoja tiedä, mutta täällä meillä päin Alicantessa (noin 70 km Torreviejasta pohjoiseen) espanjalainen koulu on ns. ilmainen. Eli maksuja tulee kaikille koulukirjoista (noin 70 euroa/vuosi, meidän neiti on 4 v., joten vielä ei ollut montaa kirjaa) ja babista (15-20 euroa) sekä materiaalimaksusta (50 euroa/lukuvuosi). Sen jälkeen muut maksut määräytyvät sen mukaan, mitä palveluja käyttää. Eli muita mahdollisia maksuja ovat ruokailu (50 euroa/kk), koulupäivän ulkopuolinen hoito (07-09 ja 17-18) (30 euroa/kk), kerhot (20-50 euroa/lukuvuosi), hygienistitäti (joka siis pitää lapsesta huolta, jos sattuu vahinko) (30 euroa/vuosi) sekä vanhempain yhdistys (35 euroa/vuosi). Tarkkoja summia en noihin kaikkiin muista, mutta ne ovat suuntaa antavia.
Tässä meidän naapurissa on yksityinen koulu, jossa opetetaan sekä espanjaksi että englanniksi. Se on noin 300 euroa/kk, mutta en tiedä, sisältyykö siihen jo kaikki, vai tuleeko maksuja vielä kirjoista tai koulupuvuista yms. Tässä on Alicantessa sijaitsevan englantilaisen koulun nettisivut http://www.bsalicante.com, ehkä niistä selviää jotain.
Torreviejassahan on myös tällä hetkellä toiminnassa Suomi-koulun lisäksi suomalainen peruskoulu. Siellä siis käydä peruskoulun 1-6 luokkia. Suomalaisen peruskoulun lukuvuosimaksu en muista, mutta minulla on sinne kyllä yhteyshenkilön yhteystiedot, jos sellaista tietoa kaipaat.

Hei ajattelin kysyä onko tuo suomalainen peruskoulu yksityinen laitos? miten pitkän matkan päässä se on Fuengirolasta? etsin itse myös kuumeisesti vaihtoehtoja minne voisi kesällä 6vuotta täyttävän tyttären laittaa, kun ihan yksityisiin kouluihin ei ole rahaa tällä hetkellä :/ kaikki tieto ja apu otetaan avosylin vastaan. 🙂