Hei!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä la luz
la luz Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.10.2008
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 277

Hei Mrs S! Itse pähkäilin noita samoja kysymyksiä koulun ”ankaruudesta” kolmevuotiaalle. Onneksi kauhukuvani eivät ole toteutuneet ja tyttö tykkää siellä käydä 🙂 Oma esikoiseni meni kouluun käytännössä katsoen 2 ja puolivuotiaana, koska on syntynyt Jouluna. Lapseni puhuu espanjaa täydellisesti, opettajan palautteen mukaan hänellä on erittäin monipuolinen sanavarasto ja osaa keskustella monenlaisista asioista. Puhuu siis useimpiin luokkatovereihinsa nähden paremmin, vaikka on luokan nuorin (ja kaksikielinen). Heikommin kieltä puhuvat lapset otetaan myös hyvin huomioon. Jos tuntuu, että lapsella on ongelmia kielenymmärtämisen suhteen niin siitä täytyy kertoa opettajalle heti kouluun mentäessä.

Eihän keneltäkään vaadita, että ennen kouluun tuloa jo olisi osattava tehdä ryhmän kanssa töitä. Sitä opetellaan pikkuhiljaa. Ryhmässä kuitenkin jokainen tekee omaan vihkoonsa ja muovailee omalla palallaan muovailuvahaa. 3-vuotiailla omistushalu on kova ja yleensä käy niin kun otetaan esille yhteinen palapeli niin ne palaset häviää hyvin nopeasti ”minulle!”. Pikkuhiljaa koulussa opitaan jakamaan asioita.

Joskus, kun unirytmi on syystä tai toisesta mennyt sekaisin, on tyttö nukahtanut koulunpöydälle viimeisellä tunnilla 😉 Että onhan se pitkä päivä pienelle olla siellä. Mutta niin kauan kun sinne aamuisin ilman itkua lähdetään, menee hyvin 🙂 Ja jos joskus on itkettänyt niin se itku on unohtunut koulun portilla kun on nähnyt luokkakavereita leikkimässä.

Vessa-asioinneissa espanjalaiset tuskin ovat sen kypsempiä kuin suomalaisetkaan. Jokainen on näissäkin asioissa yksilö. Tyttöni tarvitsee vieläkin valvontaa vessasiisteydessä, mutta koulussa tekee itse pissan, pyyhkii ja pukee housut ilman ongelmia. Onneksi vatsantoimintarytmi on sellainen, että isommat tarpeet hoidetaan kotona 😉

Eihän kaikilla esikouluun sopeutuminen onnistu. Tyttäreni luokalla oli mm. yksi sellainen poika, jolla oli enemmän poissaolopäivia kuin paikallaoloja. Mutta koska esikoulu on vapaaehtoista niin ei sillä ollut merkitystä. Yksi asia joka ilmenee lähes kaikkien lasten kohdalla on useat sairaspoissaolot. Isossa ryhmässä pöpöt kiertävät tehokkaasti ja flunssia pidetään kuukausittain. Onneksi ei ole vielä vatsatauteja (tai täitä) meille sattunut.

Alhaurín de la Torre

Kotipaikkakuntamme on oikein viihtyisä kylä, josta löytyy kaikki tarpeellinen. Ja jos mitä ei löydy niin Málaga on lähellä. En kaipaa välttämättä ympärilleni esim. Fuengirolan tyyliin suomalaisia ja muita ulkomaalaisia. Vaikka naapurien kansalaisuudella ei kyllä ole mitään väliä 😉 On ihan mukava elellä Espanjan näköisessä ja -tuntuisessa kylässä.

Ilma täällä vuorenrinteellä on puhdasta ja ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia löytyy (mennä vuorelle, puistot ovat suuria, on uusi uimahalli, urheiluhalli…). Meillä on oma pieni piha ja lasten kanssa se on kyllä aivan ihana juttu. Hiljaisuudesta täällä voi olla montaa mieltä. Liikennettä on ehkä vähemmän kuin rannikon kylissä ja se keskittyy täällä pienemmälle alueelle, aivan kylän keskustaan ja pääbulevardille. Meidän asuinalueemme olisikin varsin rauhallinen liikenteen puolesta, mutta näin kesäaikaan piinaavat naapurit iltaelämisellään. Kukaan kun ei halua istua kotonaan, tuovat he puolenyön aikaan kadulle tuolinsa ja alkavat juttunsa toisten naapureiden kanssa nauttien illan viileydestä. Lapset pelaavat palloa ja muuta…Tämä ”tomando fresquito” ilmiö on tyypillinen jokaisessa kylässä, mutta sellaista joka menee juuri samaan aikaan nukkumaan, kadulta kuuluva puheensorina häiritsee. Mehän tässä olemme outoja kun menemme niin aikaisin petiin. Yöjutut kadulla kestävät yleensä noin puoli kahteen…

Vaatimus täällä asumiseen on auto. Bussiyhteyksiä on, mutta pienten lasten kanssa matkustaminen niillä on hankalaa, koska rattaita ei saa ottaa kasattuna sisälle. Ulkomaalaisista en osaa tarkemmin sanoa, olen törmännyt vain englantilaisiin. Muutama suomalainen täällä lisäkseni asuu, en kyllä ole heihin tutustunut.

Kaikenkaikkiaan suositeltava asuinpaikka lapsiperheille 🙂 Tervetuloa!