Hedelmistä vielä…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Yanaya
Yanaya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.01.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 11

Kyllä näin on. Kerron vähän taustaa. Asuin ja työskentelin tiiviisti Españassa 6 vuotta. Menin Suomeen, viihdyin puolitoista vuotta. Ja olen nyt palannut kolmisen kuukautta sitten.

Olen kulinaristi ja tänä aikana tietysti koin sen, mitä kaupoista saa, ja puhun nyt hedelmistä. Ja kyllä se niin on, että hedelmien pitää saada kypsyä luonnon auringossa. Mandariinit ja klementiinit, herkkujen herkkua. Mutta täytyy muistaa, että niitäkin on montaa eri lajia. No tietysti hyvä, että hedelmiä edes tulee Suomeen, mutta kun totut johonkin hyvään ja pakosta joudut jyrsimään jotain kivikovaa ja kuivaa persikkaa, niin melkein itku tulee. Pari kertaa onnistuin saamaan persikoista kypsiä laittamalla ne suljettuun muovipussiin pariksi päiväksi, mutta sekään ei onnistunut aina, riippuu varmaan ostovaiheessa kypsyydestä.
Täytyy sanoa vielä Suomen puolustukseksi, että nyt syksyllä 2007 Kampin K-kauppaan ilmestyi meloneja 7,50€/kg. Ostin, ja että oli hyvää. Viikon kuluttua hinta tippui 3€/kg, en kysynyt syytä, hienoa oli. Ja puhun nyt meloneista, joita españalaiset kutsuvat meloneiksi. En mistään vesimeloneista. Kurkkujuttu on tosi, että ne on kamalia ja karvaita verrattuna näihin españalaisiin ”avomaankurkkuihin”.
Liha- tai kanahyllyllä, 95% tuotteista ovat jossain mitä ihmeellisimmässä mausteliemissä. Kana tai lihan makua et löydä hakemallakaan. Valikoima aika lyhyt, jos et liemistä välitä. Makkaroissa löytyy, huh.
Mutta kyllä täälläkin täytyy tietää mitä ostaa ja mistä. Hedelmät hedelmäkaupoista, lihat lihakaupoista, kalat kalakaupoista jne. saat aina parasta.
Ja siellä Fuengirolassa on aika hyvä hallikin, Torremolinosissa sitä ei ole, mutta täällä Málagan keskustassa niitä on pilvin pimein ja hyviä, ja edullisiakin vielä. Vaikka niissäkin on hinteroja.

Ilmastosta en edes aloita, tai iloisista kasvoista kadulla. Vaikka kyllä täälläkin on nyt on ollut perkeleeeeeeen kylmä. Ja vielä, harvassa on paikat, johon voit mennä ottamaan yhden copan tai kahvin työn jälkeen juttelemaan ihmisten kanssa tai lukemaan lehden. Kaljakapakoita kyllä löytyy.

No, mutta noiden kaikkien asioiden takia olenkin täällä ja ai miten tyytyväisenä.

Toivon, että pääsette tulemaan suunnitelmienne mukaan tänne, tiedän miltä tuntuu ja puhun kokemuksesta. Lukiessani tarinaasi, se oli kuin omaani. Koittakaa kestää, valoon päin mennään.

Tuntuipa hyvältä purkautua. Kiitos siitä sivustolle.