Hedelmät rekoilla ja laivoilla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
LakuPekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Heippa,

Ronkeli: Mitä supermarkettien hedelmiin tulee, niin samoja ne ovat Espanjassa kuin vaikka Suomessa. Ihan totta. Etelän hedelmät lennätetään muutamassa tunnissa Suomeen ja seuraavana päivänä niitä saa vaikka Jykylässä.”

Pieni tietoisku:

Erään Suomen suurimman tuoretukun entisenä markkinointijohtajana voisin todeta, että hedelmät tulevat pääasiassa rekoilla ja joitakin vihanneksia, kuten kurkkua ja tomaattia tulee lentorahtina mm. Kanarialta. Myös kukkia on joskus lennätetty Hollannista.

Lentokoneiden rahtikapasiteetti ei edes riittäisi kattamaan Suomen HeVi tuotteiden kysyntää, sillä tuotteita tulee myös laivalasteittain. Näitä on mm. omenat, banaanit, sitrushedelmät.

Mandariinikausi alkaa pian olla ohitse ja siksi maku ja laatu alkavat kärsiä. Ostin eilen Mijaksen tien varressa olevasta Lidl:stä mandariineja ja eivät nekään enää parhaasta päästä olleet.

Rahtaaminen ja varastoiminen eivät koskaan paranna tuotteen makua ja laatua ja siksi ostelen usein sitrushedelmiä suoraan tienvarsimyyjiltä suurissa säkeissä, jolloin laatu ja hintataso ovat usein kohdallaan.