hedelmäsesongeista

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Nyt kun täällä on tullut ihan oikeasti asuttua vuodet ympäri, niin täällä alhaalla Andaluciassa on aina menossa jonkun hedelmän sesonki. Eli halvalla myydään melkein koko vuoden ympäri jonkun näköistä vitamiinipommia. Ja jos ei muuta ole tarjolla , niin ainakin omenia.
Nythän on menossa aplarit, klemarit ja mandariinit.Tossa vähän aikaisemmin oli sandiat (vesimelonit) ja muut sen sukuiset. Kohta tuleee vissiin vuoroon, kylläkin tuontitavarana, ananakset. Sitten on omaa tuotantoa nektariinit ja persikat. Mansikkasadot on nyt menneet parina vuonna pilalle sateiden takia , mutta jos sato onnistuu se tulee myyntiin aikaisin keväällä ja kestää aika pitkään. Johonkin väliin tulee myös viinirypäleet, granadat ja mitä näitä nyt oikein onkaan.
Sen verran tosta hintapuolesta , että jos en ihan väärin tiedä tätäkin asiaa, niin saarilla on aika paljon kalliimpaa kuin täällä köyhässä etelässä.
Ja täälläkin on hyvin suuria eroja riippuen siitä mistä tuottteensa ostaa.
Melkein väittäisin , että hallit ovat kalleimpia ja torit halvimpia.
Ja jos asuu alueella missä on fruterioita , niin yleensä niissä on hyvät tuotteet ja hinnat, etenkin vakioasiakkaille.
Meille taas , kun elellään kaksistaan ei loppujen lopuksi pienen kulutuksen takia hinnalla ole ihan viimeistä väliä. Asiahan muuttuisi täysin jos olisi iso perhe ja lapsia pitäisi ruokkia terveellisesti.