hay turistas y turistas

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 16 uutisia hay turistas y turistas

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
bhajee kirjoitti:

…Turistit ainakaan ei käytä ilmaiseksi… EU-turisteilla on EU-kortti, hoidon kyllä saa mutta se laskutetaan henkilön kotimaasta.

Tuo ”turistas” on lähinnä metafora, jolla tarkoitetaan myös Espanjassa asuvia puoliresidenttejä ulkkeja.

Nuo ”turistit” ovat etupäässä juurikin näitä Afrikan puolelta tulleita rullahuulia, mutta sitä ei voi senaattori sanoa ääneen, koskapa rasismi, fasismi ja silleen. Y gorro con flores tambien, etcétera.

Ja vaikka EU-kansalaisten (joihin Romanian mustalaisetkin kuuluvat) hoidot laskutettaisiinkin terveyspalvelujen käyttäjän omasta kotimaasta, niin kyllähän Espanjalaisten julkisten terveyspalvelujen käyttäminen joka tapauksessa rasittaa niiden kapasiteettia ja resursseja.

Ja hei muutenkin..! Jäitä nyt tässä asiassa hattuun sen verran, että ei tässä olla suomalaisia jahtaamassa ja lahtaamassa. Suomalaiset (etupäässä varakkaita eläkeläisiä, loisia vain kourallinen) useimmiten kantavat rahaa yksityiselle sektorille, joka on erittäin suositeltavaa maan talouden horisontista katsottuna.

Jokainen systeemiä kuppaava suomalainen voidaan kyllä minun puolestani lähettää takaisin himaan. Ja sama hoito muillekin loisille.
}:)