hauhau

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Suomi on kielteinen maa joka suhteessa, joskus minusta tuntuu, että kaikki mitä ei erikseen ole ilmoitettu sallituksi on kiellettyä!

Fuengirola ei ole koiranomistajan eikä koiran paratiisi. Olen saanut käsityksen, että siellä ei koiran kanssa voi oikeestaan ollenkaan liikkua, kaikki paikat on kiellettyjä. Muissa kaupungeissa koiran kanssa voi mennä puistoon ja kävellä rauhassa kadulla, espanjalaisilla alueilla koira voi tulla baariinkin ja ainakin minun koira pääsee esimerkiksi vaatekauppaan, kirjakauppaan ym. minne minäkin.

Koirat eivät voi matkustaa bussilla eikä yleensä taxilla, mutta lähijunassa ne saavat matkustaa tunnin verran keskellä páiväá ja illalla klo 20 jälkeen. Tarkista renfeltä:www.renfe.es

Suurin osa espanjalaisista kohtelee koiraansa hyvin, monelle vanhalle se on paras ystävä. Melkein kaikki koirat táällä ovat kilttejä, isot ja vihaiset ovat harvinaisia ja ns. vaarallisen koiran omistajalla on oltava erityinen lisenssi koiraa varten ja koiralla on oltava eláinlääkárin todistus siitä, että se on normaali, ei luonnevikainen. Isoilla koirilla pitäá olla kuonokoppa kadulla.

Eláinláákäreitä on joka nurkalla, samoin eláintarvikekauppoja, joista saa koiralle ihan kaikkea uimapuvusta aurinkolaseihin ja kaikkia ruokamerkkejá. Samoin koirakampaamoita on tosi paljon ja ne ovat ihan ok.

Kulkukoiria ei niin kovin paljon ole, monet koirat espanjalaisella asuntoalueella ovat ”automaattikoiria” eli ulkoiluttavat itse itsensá ja menevát sitten kotiin. Tosin nyt kun Espanja on laman kourissa ja moni perhe huonoissa rahavaroissa työttömyyden takia niin koirien hylkääminen on lisäántynyt ja valitettavasti on vielákin ihmisiä, jotka vievát koiransa moottoeritielle kuolemaan. Se on pahinta, mitá tiedán.

Mutta suurin osa porukasta pitää koirastaan tosi hyváä huolta ja koirat elávät vanhaksi, minun naapurissa oli toisella puolella 16-vuotias tessu ja toisella puolella 18-vuotias ja molemmat olivat jo aika vanhuksia, mutta kyllá niistá silti huoli pidettiin ihan kuin muistakin vanhoista perheenjásenistä táállä huolta pidetään. Nyt molemmat koirat ovat pois, mutta perheillä ei ainakaan vielä ole uutta, pitävát suruaikaa.

Ihan kaikkea ei kannata uskoa, mitä lehdet kirjoittavat, ei espanjalaiset sen julmempia ole kuin suomalaisetkaan. Minusta on aika huono paikka koiralle jokin koiratarha pihán perállá, jossa se asuu yksináän koko ikänsä tai kettingissä talon nurkalla. Ja eikös tämá ole ihan supi-suomalaista koiran arkea. Ja niin paklkasella kuin helteellákin, erityisesti metsástyskoirat näin elávát.