Hätäinen lausunto

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
Vinatero Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2008
Kirjoituksia: 17
Vastauksia: 154
Lumenluoja kirjoitti:

selvästi raskaansarjan poliitikko. Ja rewitty Siwan kassalta hommiin. Mitä tulee Sodankylän toimintaan EPÄILEN että hintataso tarjouksessa oli lypsyhinta ja kun tuo palvelu heitettiin sinne tulipalopakkasten ja sääskien valtakutaan, niin syynä oli (työvoima)poliittinen valtionhallinnon etäsiirto, jonka taas junailivat silloiset ministerit ja paikallispoliitikot. Tietysti se maksoi veronmaksajille tukina sun muina työvoimapoliittisina toimina vähintään tuon 700.000€ vuosi.

Samaa mieltä Lumenluojan kanssa siinä, että kaiketi on ollut tarkoituksena saada edes joitakin korvaavia työpaikkoja tuonne pohjoiseen. Jos yritys ei pärjännyt tarjouskilpailussa, voi-voi. Minusta Kyllönen ei ole kovin huono poliitikko, ei vain kokemattomuuttaan osannut oikein hoitaa yllättäen eteen tullutta kysymystä. Palvelujen vapaa liikkuminen EU -alueella pitäisi olla jo arkipäivää ja ministereillä tietysti näihibn asioihin sen mukaiset vastaukset myöskin.

Olin pitkään töissä isossa yrityksessä, joka siirsi jo 90-luvulla puhelintoimintoja pois Suomesta Irlantiin. Tekniikka ei asettanut silloinkaan mitään erityisiä haasteita, saati sitten että nykyisin olisi enää mitään rajoituksia sille, missä päin maailmaa puhelinpalvelu tuotetaan. Meikäläinenkin on tehnyt etätöitä jo vuosia osan vuodesta Espanjassa ja osan vuodesta Suomessa ja asiakkaiden näkökulmasta ei ole mitään väliä, mistä kolkasta maailmaa kytkeydyn heidän järjestelmiinsä. Etäkokoussoftat, kuten Lync, jaettuine työpöytineen ja VOIP -yhteyksineen mahdollistavat monipuolisen palaveroinnin, kunhan vain tietsikalta on kohtuu nopea yhteys nettiin.