Hasta siempre, Cañete!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Ei ole paljoa lisättävää Rayan hienoon jäähyväistekstiin. Löysin Valencian hieman Rayaa myöhemmin, mutta nimenomaan Santin (Cañizares) ja Mendin (Mendieta) persoonallisen pelaamisen kautta.

Hyviä pelaajiahan on liiga pullollaan, mutta harva pelaa niin suurella sydämellä kuin Santi. Ja vielä harvempi uskaltaa erottua stereotyyppi-futarista: näyttää tunteensa (tällä en nyt tarkoita vastustajan sylkemistä), värjätä hiuksensa ja mikä parasta, osoittaa että myös futarilla voi olla aivot! Niinpä Cañeten suusta harvoin on kuultu fraaseja kuten: ”Lähdettiin pelaan omaa pelii, ja tällä kertaa se riitti.” Kuluneen talven ikävän joukkueen ulkopuolelle jäämisenkin Santi hoiti tyylikkäästi: ei meuhkannut mediassa, vaan piti itsensä kunnossa ja haki hiljaa paperin joka vapautti sopimuksesta Valencian kanssa.

Nyt varmaan joku ajattelee, että mitä väliä persoonallisuudella, kunhan hoitaa hommansa kentällä? Ei varmasti monelle olekaan. Ja monelle Valencia on varmaan Valencia, pelaajista riippumatta. Itse en kuitenkaan oikein osaa nähdä omaa joukkuetta yrityksenä, jossa on samantekevää kuka asiat hoitaa kunhan ne hoituvat. Joten toivon hartaasti, että Valencian seuraavien kausien projekti tuo jengiin muutakin kuin pelkkää teknistä osaamista.

Ja tietenkin kaikella on aikansa, mutta kuten brittiläinen TV-kommentaattorikin totesi sunnuntain matsissa, Cañeten torjuttua Forlanin laukauksen: ”Näyttäisi siltä, että Atléticon on mahdotonta saada maalia Cañizaresin taakse. Ja tämä mies siis lähtee Valenciasta…”

Eli vaikka tulevaisuus on Santilla vielä auki, niin olen varma että siinä olisi monelle hieman nöyremmälle (ei välttämättä huonommalle…) joukkueelle loistoveska muutamaksi kaudeksi.

Siempre contigo, Cañete!