Harrastin joskus muinoin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjalainen keittio Harrastin joskus muinoin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raija
Raija Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.07.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 152

Harrastin joskus muinoin sitä, että otin aina alkuruuaksi Sopa de Mariscon. Etsin sitä absoluuttisen parasta. Sikahintainen El Mero sai ehkä 7 pistettä, mutta ”viiden tien venta” vuorten takana 10- – siellä mukana olivat mausteet, ainakin sahramia, varmaan jopa kanelia.

Kun ajelen maaseudulla, katson tarkkaan missä näkyy ravintola, jonka pihalla on paljon autoja. Eivät paikalliset suostu syömään huonoa ruokaa, vaan suosivat hyvän ruuan paikkoja. Mukaan sinne siis.

Mieheni oli täällä aiemmin yksin ja kävi remonttiporukkamme kanssa syömässä. He kertoivat, että joka kylältä tiedetään se paras paikka ja sinne mennään. Niinpä meistä tuli Frenanzon ystäviä siihen asti kunnes se lopetettiin. Siellä olen saanut aitoa, hyvää espanjalaista kotiruokaa. Vaimo keitti, mies junaili ja tarjoili ja lapset juoksivat koulusta siestan alkaessa auttamaan.
Missään muualla en ole törmännyt sellaiseen taivaalliseen, vitivalkoiseen kalakeittoon. Myös ”talvikeitot” l. cocidot olivat loistavia. Boqueronesit oli keitetty puhtaassa öljyssä ja salaatit tehty tuoreista kasviksista. Pääruuat olivat valitettavasti sitä tavallista menu del dia -linjaa possunkyljyksineen ja ranskalaisineen, mutta alkuruokaa sai pyytäessä lisääkin ja sillä helposti kuittasi nälän. Tiedän jo aika monta ”haalaripaikkaa” rannikolla.:)

Espanjalainen naapurimme kutsui meidät taannoin läksiäisillalliselle. Vaatimattomasti 7 ruokalajia, jos Cocido Madrilena lasketaan kahdeksi (liemi ensin ja sattumat sitten). Kypsä mäti oli minulle liikaa, mutta kaikki muu loistavaa. Magdalena korostaa aina oikeiden ainesten löytämistä – marketit eivät ole ykkösvaihtoehto – ja kalakauppiaaseenkin täytyy olla hyvä suhde, että varmasti saa sitä tuoretta.

Ruokahan on täällä yksinkertaista, jolloin hyvien raaka-aineiden merkitys korostuu. Ja jälkiruuat: niitähän ei olekaan. Syönkin mieluummin vaikka tuoreen hedelmän tai tyydyn kahviin – sen maukkaudesta varmaan kaikki ovat samaa mieltä 😉

En jaksa nyt tarkistaa ruokalajien nimien oikeinkirjoitusta, joten siitäkin saa antaa (rakentavaa) palautetta 😉