Harmonisointia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
Vinatero Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2008
Kirjoituksia: 17
Vastauksia: 154

Kyseessä lienee EU:n verokäytäntöjen harmonisoinnista ja tietyllä tavalla verotukseen liittyvien porsaanreikien tukkimisesta. Espanjan on saatava lisää tuloja ja tämä on siinä yksi noro kovine sanktioineen, melko ymmärrettävää.

Olen takavuosina koodaillut sitä sun tätä Verolla ja niillä oli jo silloin melkoiset järjestelmät käytössään, tietoja tulee pankkien lisäksi lukuisista muistakin instansseista. Enimmäkseen tietojen yhdistämisillä ja Data Mining -tyyppisillä mekanismeilla etsitään yrityksiin liittyviä poikkeuskäyttäytymisiä, mutta kyllä samoja systeemejä voidaan ainakin periaatteessa käyttää myös yksityisiin henkilöihinkin. Eikä niitä tietoja hävitetä.

On todennäköistä, että pyynnöstä tietoja välitetään EU:n sisällä ja sovitun standardin mukaisesti sähköisesssä muodossa. Espanjan viranomainen voi pyytää esim. ”haluaisimme kaikkien vuoden 1980 jälkeen Espanjaan muuttaneiden henkilöiden omistukset Suomessa vuosittain eriteltyinä”. Verottaja asettaa muutamat parametrit, ja painaa nappia ja järjestelmä yhdistää Kelalta saadut tiedot omiin tietoihin, tuottaa pyydetyn tiedoston ja verottaja lähettää sen pyytäjälle. Vitsivitsi, eihän tämmöistä voi EU:ssa tapahtua…