Harmittava tappio, parempaan olisi ollut ainesta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Tänään Real Madrid – Valencia Harmittava tappio, parempaan olisi ollut ainesta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Kyllä jonkinverran harmittaa tuo lauantain tappio… Madridin puolustus ei todellakaan hoitanut hommiaan esimerkillisesti, eli kyllä olisi pitänyt upottaa ainakin toinen osuma Casillasin taakse. La Sextan kommentaattorina toimiva Jorge Valdano, entinen Madridin pelaaja ja jossain määrin ”puolueellinen”, kritisoi pelin aikana useampaan otteeseen ”omiaan” ja etenkin RM:n puolustusta. Liian usein Cannavaro lähti jäljestämään jotain hyökkääjää ja keskikentältä jouduttiin kiireen vilkkaan paikkaamaan kun Canna huiteli ties missä. Hyvä esimerkki Madridin puolustuspelistä oli Valencian maali, jossa Moro pääsi aivan yksi tuikkaamaan pallon maaliin. Lähin pelaaja (Salgado) ehti paikalle vain toteamaan verkon jo heiluneen.

Valencian ongelma tuntuu olevan se, että kun se ensimmäinen maali on saatu tehtyä, maalinteko lopahtaa siihen. Aivan kuten Chelsea-pelissä kävi. Madridin toinen maali (Ramosin tekemä Beckhamin erinomaisesta vaparista) oli sitten Valencian muuten hyvin pelanneen puolustuksen fiasko. Siinä seisoi n. neljä omaa miestä maaliviivan tuntumassa Cañeten työtä häiritsemässä sen sijaan että olisivat ottaneet pallon pois vastustajalta…

Ottelusta ei kuitenkaan jäänyt paha maku. Valencia ei pelannut huonosti, ja jos uskoa omaan peliin riittäisi hiukan enemmän, vähintään tasapeli olisi saatu aikaiseksi. Onnikaan ei ollut matkassa, sillä viimeisellä minuutilla Cañizares laittoi vaparin Madridin alueelle, ja Asier del Horno nousi pukkaamaan hienosti maalia kohti, mutta Casillas ehti paikalle ja esti tasoitusyrityksen.

Ottelun saldo: täytyy myöntää, että aiemmin parjaamani Joaquín oli Valencian parhaimmistoa. Entiseltä betisläiseltä on alkanut kunto löytyä ja lauantaina Madridin tällä hetkellä paras puolustaja Miguel Torres jäi kakkoseksi Joaquínin laittaessa sprinttivaihteen päälle. Seurauksena Morientesin 1-0 maali ja ainakin pari muuta lähellä-piti tilannetta. Itse asiassa, Valencian aiheuttamat vaaratilanteet vähenivät huomattavasti sen jälkeen kun Joaquín meni vaihtoon 67. minuutilla loukkaantumisen takia.
Madrid taas voi todeta huolestuneena, että ehkä Becksiä ei olisi kannattanutkaan päästää pois. Sen verran nimittäin muuttui pelin taso kun Gago ja Higuaín antoivat tilaa Gutin ja Becksin muodostamalle konkariparille.