Härkätaistelusta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Härkätaistelut Härkätaistelusta

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Karpalo85 kirjoitti:

Espanjassa eläinsuojeluasiat ovat retuperällä, siksi toisaalta olen alkanut ajattelemaan espanjasta negatiivisemmin.

Eläinrääkkäystä kuin eläinrääkkäystä. Se härkä todellakin tuntee kivun ja tuskan. Ne harppuunat lihassa. Sekin todella raukkamasita, että ”uljaat ja rohkeat” matadorit taistelevat härkää vastaan jonka lihakset ovat revitty ja verenhukka heikentänyt sen kuntoa ja näköä.
Härkä ei myöskään varmaan 90% tapauksissa kuole ensimmäisellä kerralla ja yleensä vaikka se näyttää kuolleelta se on vielä tajuissaan ja elossa, mutta halvaantunut kun se rahdataan hevosilla pois ja se tikarilla tökkäys niskaan myöskin lähinnä halvaannuttaa- ei tapa.
Mun mielestä noinkin sivistynyt ja kultturelli EU- maa, joka edelleen toimii noin brutaalisti ja alkukantasesti, ei kyllä ole maineensa veroinen. Ei ole ihmisten oikeus rikastua sillä, että eläin kärsii.. Eikä todellakaan kärsi vähän. Vaan useita minuutteja (kymmeniä) ja kokee tuskaisen kuoleman kun siltä revitään korvat ja hännät ”onnistuneesta taposta”. HYIII!!

Eikä sovi unohtaa hevosia jotka ovat kuoleet kun paniikissa oleva härkä on sen kaatanut ja iskenyt sarvensa mahaan. Tai metsästäjiä ja niiden koiria, galgoa ja pondencoja mitä ne hirttää, hakkaa, teurastaa, nylkee elävältä… jne jne..

Tätä riittää ja toivonkin, että kun ja jos pääsen espanjaan töihin, pääsen avustamaan tai vaikuttamaan näihin epäkothiin, jotka tekee kauniista maasta likaisen ja verisen….

Mistä tämän nyt aloittaisi …

Härän näkö ei huononnu, niinkuin väität, taistelun aikana. Härän näkö on nimenomaan taistelun yksi perusedellytyksistä, jotta taistelu saadaan vietyä loppuun härkätaistelulle asetettujen vaatimusten mukaisesti. Jos härän näköä olisi manipuloitu, härkä ei seuraisi taistelijan viittaa, vaan jäisi luultavasti sokeana paikalleen.
Härän lihaksia ei myöskään ole ”revitty”, vaan jos tarkkoja ollaan niin härän niskalihakseen on tuotettu ”puyalla” syvähkö haava jotta härän pää saataisiin alemmaksi taistelun kuluessa myöhempää tappoa varten.
Härkä kuolee ensinmäisellä ”iskulla” useammin kuin 10% (kymmenessä prosentissa) tapauksista.
Härän tappo hoidetaan estocada nimisellä miekalla matadorin toimesta ja sen jälkeen härän kuolema varmistetaan vielä puntilla nimisellä tikarilla, ja henkilö joka suorittaa kyseisen teon on puntillero. Ja tämä operaatio tosiaan tappaa härän, ei vain halvaannuta eläintä.
Härkä ei enää elä korvan (korvien) ja mahdollisen hännän leikkauksen aikana. Korvia ei myöskään aina leikata, ja vielä vähemmän häntää. härkä ei myöskään kuole, niinkuin kirjoitat varmasti epähuomiossa,hännän ja korvien leikkaamiseen (… ”ja kokee tuskaisen kuoleman kun siltä revitään korvat ja hännät” …) niinkuin sinä kirjoitat.
Härkä ei myöskää kärsi kymmeniä minuutteja, härän taisteluttamiseen ja tappoon annetaan maksimi aika joka on 15min. Tämä voi venähtää silloin tällöin muutamalla minuuutilla, mutta ei kymmenillä minuuteilla.
Hevoset ei myöskään kuole kun härät survaisevat niihin sarvensa, ja vain sen takia ettei härkä survaise niihin sarviaan koska hevonen on suojattu ”peto” nimisellä suojuksella. Jos taas puhut ”Rejoneador” taisteluista, niin muistaakseni yksi hevonen on kuollut viimeisten vuosien aikana ja sekin sydänkohtaukseen.
On myös hyvin mielenkiintoista miten olet valinnut maan kotimaaksesi jonka hyvin syvälle juurtuneita traditioita noin inhoat ?