Härkätaisteluista

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Härkätaisteluihin saa lippuja yleensä vielä ovelta tuntia ennen taistelun alkamisaikaa. Härkätaistelukausi alkaa virallisesti helmikuussa Valdemorillossa, Madridissa ja jatkuu sieltä Castellonin sekä Valencian kautta muualle espanjaan. Nämä ovat siis ensinmäiset tärkeät taistelut/feriat espanjassa. Härkätaistelukauden katsotaan loppuvan yleensä Zaragosan Pilar-juhliin lokakuussa, josta se siirtyy aikanaan eteläamerikkaan.

Missä sitten kannattaa käydä katsomassa härkätaistelu? Kaikkialla espanjassa järjestetään härkätaisteluja, mutta kaikki areenat eivät ole ensinmäisen eikä toisen luokan areenoita, vaan jopa kolmannen luokan. Näillä areenaluokituksilla ei ole muuta merkitystä kuin se että mitä korkeampi luokitus (ensinmäinen luokka/toinen luokka) niin sitä suuremmalla varmuudella tulet näkemään laatutaistelun, vaikka se ei vielä takaa mitään muuta, kuten esim. että härkätaistelu onnistuisi ”taiteellisesti”. Ensinmäisen luokan areenoilla on härillä myös suurempi minimipaino kuin 2º ja 3º luokan areenoilla.

1º luokan areenoita ovat muunmuassa: Madrid,Sevilla,Valencia,Bilbao,San Sebastian,Córdoba sekä Málaga.
2º luokan areenoita ovat esim: Castellon, Palma,Almeria,Algeciras,Alicante,Granada jne, jne.(iso osa provinssien pääkaupungeista + liuta muita kaupunkeja)
3º luokan areenoita on kymmeniä, jos ei satoja pitkin espanjaa.

Kaikilla areenaluokituksilla varustetuilla areenoilla voit nähdä hyvän härkätaistelun. Novillada taistelut ovat nuorten, matadoreiksi pyrkivien taistelijoiden taisteluja, ja täällä härät ovat pienemmät. Corrida de Rejones taas on taistelu jossa taistelu käydään härän selästä. Corrida de Toros on taistelu jossa taistelijat ovat matadoreja, sekä härät täysi ikäisiä ja kokoisia, useimmiten yli 500kg painoisia. Härän painolla ei sinänsä ole merkitystä muuten kuin härkätaistelulainsäädännössä; 1º luokan areenoilla minimipaino on korkeampi kuin 2º ja 3º luokan areenoilla. 2º ja 3º luokan areenoilla näkee myös täysikokoisia ja ikäisiä härkiä, härkä ei vaan ole yleensä niin suuri kuin 1º luokan areenalla.

Burladero.com sivuilta löytyy härkätaistelu-uutisia, uutisia tulevista näytöksistä sekä missä niitä järjestetään (Burladero.com -> Carteles).