härkätaistelu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Härkätaistelut härkätaistelu

LINKKI

Karpalo85
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.07.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 26

Espanjassa eläinsuojeluasiat ovat retuperällä, siksi toisaalta olen alkanut ajattelemaan espanjasta negatiivisemmin.

Eläinrääkkäystä kuin eläinrääkkäystä. Se härkä todellakin tuntee kivun ja tuskan. Ne harppuunat lihassa. Sekin todella raukkamasita, että ”uljaat ja rohkeat” matadorit taistelevat härkää vastaan jonka lihakset ovat revitty ja verenhukka heikentänyt sen kuntoa ja näköä.
Härkä ei myöskään varmaan 90% tapauksissa kuole ensimmäisellä kerralla ja yleensä vaikka se näyttää kuolleelta se on vielä tajuissaan ja elossa, mutta halvaantunut kun se rahdataan hevosilla pois ja se tikarilla tökkäys niskaan myöskin lähinnä halvaannuttaa- ei tapa.
Mun mielestä noinkin sivistynyt ja kultturelli EU- maa, joka edelleen toimii noin brutaalisti ja alkukantasesti, ei kyllä ole maineensa veroinen. Ei ole ihmisten oikeus rikastua sillä, että eläin kärsii.. Eikä todellakaan kärsi vähän. Vaan useita minuutteja (kymmeniä) ja kokee tuskaisen kuoleman kun siltä revitään korvat ja hännät ”onnistuneesta taposta”. HYIII!!

Eikä sovi unohtaa hevosia jotka ovat kuoleet kun paniikissa oleva härkä on sen kaatanut ja iskenyt sarvensa mahaan. Tai metsästäjiä ja niiden koiria, galgoa ja pondencoja mitä ne hirttää, hakkaa, teurastaa, nylkee elävältä… jne jne..

Tätä riittää ja toivonkin, että kun ja jos pääsen espanjaan töihin, pääsen avustamaan tai vaikuttamaan näihin epäkothiin, jotka tekee kauniista maasta likaisen ja verisen….