hapanviiniä?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Lumenluoja kirjoitti:

Arnold kirjoitti:

Ollaanhan sentään Espanjassa ja viininvalmistajien keskenäinen kilpailu takaa sen, että varsinaista ”huonoa” viinä ei oikein löydykään, jos nyt sellaiseksi ei sitten lasketa niitä viiden litran päniköissä myytäviä 11 vol.%:n talousviinejä joissa rouvat keittävät kanaa.
=o)

maanantaina ostin laatikollisen riojalaista Tempranillo-viiniä, josta korkkasin yhden ja sen ”nauttimiseen” meni 2 päivää… (Vinos de Familia Garcia Carrion) oli meinaan niin pahaa jostain syystä. Loput 5 pulloa menevät varmaan jotakuinkin veskin desifioimiseen, sillä luulen, että sillä tulisi kana tuhottua keitettäessä ja se kanalauma suututettua…[/quote]
Jopas…. No, et varmaankaan ollut ensimmäistä kertaa ”pappia kyydissä” kun sitten ostit koko six-päckin, eli ns. 1/2-laatikon.

Kerropa, mikä siinä oli sitä ’pahaa’. Eli oliko jotenkin älyttömän hapanta, tai jopa etikkaista? Vai oliko ihan mautonta ja mitäänsanomatonta lirua? Vai oliko mukana homeen makua tai jotain muuta odottamatonta sivumakua? Vai oliko mukana ’kiljun’ makua? Sehän on tyypillistä viinille, joka on käynyt liian lämpimissä olosuhteissa.

Ostitko Lidl’istä? Siellä kun on joskus aiemmin ollut myynnissä (á1,50/plo) väärin varastoitua tavaraa, josta osa on sitten päässyt pilaantumaan. Olivatko korkit millin pari kohollaan?

Tempranillo puolestaan on kaikkein käytetyin espanjalainen rypälelajike, joka on yhtä ”helppo” kuin Merlot’kin (kädetönkin saa siitä tehtyä viiniä), joten tuskinpa tuo ylläri ainakaan siitä rypäletyypistä johtui.

Mutta jos tosiaan oli p**kaa, niin kannattaa toki reklamoida myyjälle, vaikka sitten olisi ollut halpaakin. Jopa ’juridisesti’ kunnossa olevaa viiniäkin kannattaa yrittää palauttaa, jos maku ei alkuunkaan miellytä. Monasti kauppias mieluummin purkaa kaupat kuin menettää asiakkaan.