Hämähäkinseitti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Härkätaistelut Hämähäkinseitti

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Laura kirjoitti:

Ocaso kirjoitti:

Välimerellä on liian paljon sisältöä kulttuurin matkalaukussa, jotta sitä saisi ikinä tyhjennettyä näillä keskustelusenttimetreillä, tai edes jotta sitä saisi edes hiukan purettua paremman ymmärtämyksen saavuttamiseksi.

Pohdiskelenpahan vain, että ennen kulttuurin syntymistä on syntynyt ihminen, jonkalaiseksi kulttuuri on muodostunut. Sen perässä olen, miksi ihmistä viehättää tappamisen näkeminen (muuallakin kuin Välimeren kulttuureissa). Ei näihin asioihin eikä kysymykseeni ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta, enkä sellaista ole hakemassakaan.

Ocaso kirjoitti:

Toivottavasti auttoi, tästä voisi kirjoittaa ikuisesti, vieläkin laajemmassa kontekstissa.

Kyllä, kiitos. Tämä auttoi selventämään ajatuksiasi ja näkemyksiäsi. Mitään totuutta ei ole olemassa, mutta uskon, että mitä enemmän tapahtuu avointa kommunikointia, sitä paremmin itse kukin olemme tietoisia maailmanmenosta ja pienen mietintätauon jälkeen omasta paikastamme koko mylläkässä.

[/quote]Maailma on kudottu ikuisuuskysymysten hämähäkinseitistä, ja mahdollisesti hyvä näin. Mitä ihmiselle tapahtuisi maailmassa jos hän lopettaisi vastauksien etsimisen ja niiden löytämisen ? Ihminen ja ihmisen eteenpäinmeno loppuisi tyystin sillä hetkellä kun ihminen saa päähänsä; heureka,minulla on vastaus kaikkeen! Sillä hetkellä kun ihminen lopettaa ympäristönsä tarkkailun, oppimisen, hän ei enää saisi kokemuksia … ihminen kuihtuisi pois.
Elämä on, onneksi, oppimista ja uusien kokemusten tallentamista aivojen kovalevylle. Ja hyvä näin. Ihminen joka luulee tietävänsä kaiken, on vasta elämänkokemuksensa ensinmäisillä metreillä muuten hän ei todennäköisesti kuvittelisi tietävänsä kaikkea.

Mutta, kuten espanjalainen sananlaskukin sanoo: parempi tietää vähästä paljon kuin paljosta vähän.