halpaa ja helppoa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Eihän se omistaminen missään ole ilmaista. Espanjassa on omat kuvionsa. Comudidad eli vastike suomalaisittain voi vaihdella hyvin paljon, kuten Suomessakin. Riippuen taloyhtiöstä eli mitä palveluja yhtiö tarjoaa.
Eihän täälläkään mikään ilmaiseksi toimi. Joten uima-altaan, puutarhan , hissin, rakennuksen hoidon , valaistuksen , yhtiön veden, siivouksen jne. ylläpidon maksaa osakas.
Veroluonteisia maksuja tulee kunnan ja valtion puolelta. Nämä vaihtelevat , paljonkin, riippuen kunnasta ja itsehallintoalueesta.
Ja normaaleilla ihmisillä on tietysti voimassa olevat sähkö-ja vesisopimukset. Niissä on perusmaksut vaikka kulutusta ei olisikaan.
Tässä lienevät ne pakolliset.
Mutta lumitöistä ei tule laskua, ainakaan täällä Costalla.
Vapaaehtoisia nykyihmisen elämään olennaisesti kuuluvia maksuja tulee, tietysti oman valinnan mukaan,lämmityksesta/ ilmastoinnista, puhelimesta, laajakaistasta, satelliittikanavista, vartiointiliikkeen palveluista, mahdollisesta veroedustajasta/asianhoitajasta, pihan hoidosta, siivouksesta, kotiapulaisesta, lastenhoitajasta, au pairista, lasten tarha-tai koulunkäynnistä, mahdollisen auton kuluista, kotivakuutuksesta, omasta vapaaehtoisesta sairausvakuutuksesta, asunnon kunnossapidosta ja koneistuksesta sekä mahdollisista remonteista, jne.
Eli ihat normaalit kotitalouden menot täälläkin tulee eteen. Ja nehän on helppo ennakoida omien kulutustottumustensa mukaan.
Samat kulut tulevat eteen Suomessa kaikille kesämökin omistajille, tietysti suomalaisena versiona.
Taas jos asuu täällä täysaikaisesti, ilman omaisuuden ja omistamisen tuomaa painolastia Suomessa, lienee kaikki paitsi laajakaistayhteys täällä halvempaa.