Haa – ruotoja!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Pescado y marisco -ystävänä haluan vielä hehkuttaa kaikkien espanjalaisten merenantimien puolesta ja totean aluksi, että inhoan ruotoja sydämeni pohjasta enkä siksi syö ikinä enää esim. savustettua lahnaa sekä inhoan muitakin suomalaisia kaloja ehkä kuhaa lukuun ottamatta.

Espanjalaisessa tarjonnassa esiintyvät kalat ovat selkeitä syötäviä (sama vika Thaimaassa), sillä niistä tuntuvat puuttuvan kaikki nuo pienet ilkeät piikit, joita saa Suomessa yhtenään varoa ja syljeskellä. Ota siksi mukaan maisteltaviisi myös lenguado, rosada (todella ”helppo” kala) ja semmoiset tuntemattomat, joita satut näkemään ravintolan tiskillä tai saat muutoin pyytäessäsi nähtäväksi.

Kun menet ravintolaan, käänny takaisin jos näet pakastimen. Omassa lempipaikassani sellaista ei ole. Eikä siksi ole aina saatavilla kaikkia listalla mainittuja elukoita, koska siellä suositaan vain tuoretta tavaraa. Kysy mitä suosittelisivat tänään, saatat saada sellaista, mitä ei löydy edes listalta.

Eivätkä kaikki hyvät kalaravintolatkaan sijaitse rannalla (kalleimmat kyllä). Omani on kuivalla maalla kaukana keskustastakin, eikä ole ainoa sellainen.

Sitten vielä mustekalarenkaista: Nehän ovat kumista purukumia ja mauttomia – ellet saa tuoreita, jotka ovat toista maata. Jälleen yksi syy pysytellä niissä paikoissa, missä ravintola on riittävän pieni ja suosittu paikallisten keskuudessa, jotta sillä olisi varaa ja sen kannattaisi varastoida tuoretta tavaraa. Tupa täynnä turisteja ei todista mitään, ei varsinkaan hotellien läheisyydessä. Kysy taksikuskilta, minne hän itse menisi ystävineen ja pyydä ajamaan sinne.