Guanchen joulu kuulostaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 59 Guanchen joulu kuulostaa

LINKKI

ronkeli
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2007
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 809

Guanchen joulu kuulostaa tosi idylliseltä!

Äsken lanttulootaa valmistellessani muistelin kaiholla kahta aikaisempaa jouluamme kaukana etelässä. En siis taida kuuluakaan auvoisiin jouluihmisiin…

Lapsosilla alkoi tänään joululoma, kuopus ja keskimmäinen saivat tokaritkin, koska ovat nyt abeja. Muutoinhan Saksassa tokarit saadaan vasta tammikuussa, ettei joulu mene pilalle. (Näin tämän selitti joskus joku kouluekspertti.) Onneksi kuopuksenkin keskiarvo oli yli kasin, vaikka kemiassa oli kutonen. Mutta huonomminkin se voisi olla.

Nyt kun on aikaa, lupasin tutkia keskimmäisen kanssa netistä, mitä hänestä voisi tulla isona. Hän tietää aivan tarkalleen, mitä hän EI halua opiskella. Se on jo aika paljon.

Kuopuksella on mielestään ihan selvät pasmat: hänestä tulee kuulema rokkimuusikko tai elokuvaohjaaja. (Miksi kukaan nuori ei halua tulla virkamieheksi?!) En ota pojalta tuulta purjeista, senkun pyrkii vaan. Pettymykset kuuluvat elämään, sillä ei noitakaan ammatteja noin vain nupikseen pääse opiskelemaan. Pääsykokeet ja näytöt ovat vaativia. Soitelkoon nyt huvikseen bändissään ja filmatkoon camcorderillaan, mitä tykkää.

Esikoinen tulee huomenna kotiin, on todella ihanaa kun koko perhe on koossa. Mutta kai jo 1. joulupäivänä tämä meidän nuorisomme tulee levottomaksi ja häipyy pilettämään. Sitten me kaksi metusalemia vain kökötämme kissan ja koiran kanssa kotosalla. Mutta kaikella on aikansa.

Joulutraditioista on jäljellä vain neljä juttua: joulukirkko, lanttuloota, suomalaiset pipari ja tietysti se lahjonta. Ennenvanhaan lapsosemme musisoivat sulassa sovussa triona, lausuivat koulussaopittuja runoja ja laulettiin yhdessä. Niin, tästä on jäljellä vain muistoja…

Ainiin, yksi vakio on sittenkin vielä: tunnen itseni jo nyt rättiväsyneeksi, vaikka eihän tässä vielä ole ollut mitään sanottavaa stressiäkään.