Granadasta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Hei Amanda62:

Suosittelisin sinulle tutustumista Granadan historiaan vaikka internetin välityksellä ennen kaupunkiin saapumista. Kaupungilla on historiaa muille jakaa, ja tulet saamaan näin kaupungista paljon enemmän irti sinne saavuttuasi. Alhambra on luonnollisesti kaupungin ykköskohde, ja Alhambran ympärille (itse kaupungissa) kaupungin kiinnostavat paikat keskittyvätkin. Kävele ympäri vanhaa kaupunkia, käy kahvilla Plaza Nuevalla Alhambran varjossa tai vaihtoehtoisesti Bib-rambla aukiolla joka myöskin on vanhassa kaupungissa.

Granadan uusi kaupunki on tehokasta ja osittain onnistunuttakin rakentamista, mutta vierailijalle se ei tarjoa mitään paitsi ehkä ostosmahdollisuuksia.

Albaycinin kaupunginosa, Plaza Nuevan toisella puolella vastapäätä Alhambraa, on originelli ja sokkeloinen osa kaupunkia, mutta täällä pitäkää arvotavaroistanne kiinni, Albaycin tunnetaan niin kauneudestaan kuin taskuvarkaistaankin.

Granada on ehdottomasti vertaansa vailla oleva kaupunki Andaluciassa, historialtaan sekä kauneudeltaan (subjektiivinen aihe, myönnän).

Nauti Granadasta, ja kerro kaupungista muillekin.

Ahora llora como una mujer
Lo que no sabías defender como un hombre … sanoi Boabdilin (Abu Abd Allah) äiti Granadan viimeiselle muslimihallitsijalle kaupungin antauduttua taisteluiden jälkeen Katolilaisille kuninkaille vuonna 1492. Kaupungin kukoistusaika oli päättymässä kaupungin siirryttyä kristittyjen haltuun.

Ps: Pilar del Toro ravintola on mielenkiintoinen ruokailupaikka aivan Granadan vanhassa kaupungissa. Täältä lisätietoa http://www.pilardeltoro.es