Globaali ilmainen verkko

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Jos näistä nettijutuista kiinnostuneella on jossain päin maailmaa oleva kiinteä ADSL-yhteys ja liikut edes jonkin verran läppärin kanssa maailmalla, niin kannattaa funtsia myös FON:a

Sieltä saat langattoman ADSL-routterin sikahalvalla, eli 5 Eurolla! …jos haluat kuriirin kiikuttavan sen kotiisi, niin lisää 10 ekee.

Ideana FON:ssa on se, että routterissa on asennettuna tietty ohjelmisto, minkä kautta muut talosi nurkalla mahdollisesti liikuskelevat FON -veljet ja sisaret voivat päästä piipahtamaan netissä. Vierailevat FON:t eivät tietenkään haukkaa koko kaistaasi, eivätkä pääse kuikuilemaan koneesi tai oman sisäverkkosi sisältöä.

Homman tekniikka ja periaate on jo vanha keksintö, myös monet paikalliset pikkuporukat pelaavat samalla periaatteella – jopa samoilla ohjelmistoilla. Tämä FON on kuitenkin erilainen, koska se on oikeasti globaali, eli se on laajentunut ja laajentuu ”oman kylän kulmilta” oikeasti kansainväliseksi verkostoksi.

Miksi näin on tapahtunut ja tapahtuu?

Homman potkaisi liikkeelle Martin Varsavsky -niminen Argentiinalainen heppu, joka sattumoisin asuu Madridissa. Martinilla on pitkä ja menestyksekäs historia Espanjan teleoperaattoreiden johtotehtävistä. Tympääntyi niihin ja ajatteli laittaa jotain omaa ja isoa.

Martin on visionääri, joka näki globaalin ja ilmaisen, langattoman netin mahdollisuudet… hän laati Business Planin ideastaan ja marssi jenkkeihin piilaaksoon. Piilaaksossa Martin kolkutteli kahta ovea; Yahoo ja Google… kilpakumppanit kumpikin innostuivat Martinin visiosta ja mättivät Martinille kymmeniä miljoonia dollareita pelimerkkejä, jotta hän voi missiotaan toteuttaa. Mukana menossa siis Googlen lisäksi Yahoon myötä myös Skype, eli melkoiset taustavoimat Martinilla, huh!

Alaa ja tekniikan kehitystä tuntevien on helppo visioida, mitä tulevan pitää… ajatelkaapa vaikka sitä, kuinka voit tämän asian avulla soittaa ilmaisia puheluja missä päin maailmaa tahansa… asia ei siis koske pelkästään netissä surffailua 😉

Asia on muutenkin ollut tiukasti esillä kaikissa maailman medioissa, tässä yksi kirjoitus.

Suomessa FON-juttuja vetää presidentti Martti Ahtisaaren poika, Marko Ahtisaari, joka on tunnettu nimi myös Nokian yhtenä visionäärinä.

No, tutkikaa itse lisää… asia on käyttötarkoituksesta riippuen hyvinkin käyttökelpoinen ja FON:n käyttäjiä on allekirjoittaneen lisäksi tälläkin hetkellä jo yli 70.000 ympäri maailmaa.

Jotkut tietysti liittyvät pelkästään jo senkin takia, että saavat vitosella 60…70 euron arvoisen langattoman routterin, heh… 😀