Gibralttarin retki

LINKKI

Mundo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.05.2013
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 41

Olimme ystäviemme kanssa tutustumassa Gibralttariin. Seurueeseemme kuului mm. lonkkaviasta kärsivä eläkeläismies. Halusimme nousta vuorelle näköalahissillä ja tulla samaisella hissillä alas, mutta alemmasta pysähdyspaikasta. Ajattelimme, ettemme jaksa kävellä sinne niitä sotaluolia ja tykkejä ihmettelemään, vaan meille riittäisi hyvin huima näköalapaikka, apinat ja sitten se tippukiviluola. Lipunmyyjä puhui englantia ja vaikutti ymmärtävän mitä halusimme. Maksoimme lipuista 28e/hlö. Kallista lystiä.

Kun pääsimme viimeisillä voimillamme sinne alemmalle hissistopille, ilmoitti hissipoika, että meillä on vain yhdensuuntainen lippu, jonka käytimme ylös tullessamme! Olimme kuulemma ostaneet liput kaikkiin nähtävyyksiin eikä tykkiluolista kannata enää tulla hissillä alas vaan kävellä. Koitimme selittää, ettemme halunneet nähdä luolia koska emme pysty kävelemään (lonkkavikaisia matkassa). Hissipoika vain sanoi, että sorry, ette pääse kyytiin. Sanoin, että ottakaa nyt herran jestas meidät kyytiin, niin maksamme paluumatkan sitten alhaalla. Hissipoika kuittasi vain, että niinhän ne kaikki sanoo! Kerroin, että mikäli emme pääse kyytiin, voitte saman tien soittaa ambulanssin. Lonkkavikainen eläkeläinen ei pysty kulkemaan jyrkkää alamäkeä vielä 1½ reittiä pitkin alaspäin.
Eivät suostuneet ottamaan kyytiin. Lonkkavikainen, joka ei paljoa englantia puhu, huusi FUCK YOU ja näytti kansainvälisiä käsimerkkejä. Matkatessamme kävellen kiukkua puhkuen alaspäin, sai hissipoika puhelun esimieheltään, joka ilmoitti, että lonkkavikainen ja lapsi saa tulla hissiin, muu väki vävelköön. Muuhun väkeen kuului eläkeläisnaisia, joilla ei myöskään kunto olisi riittänyt kävelyyn. Onneksi lapsi alkoi itkeä äitiään vaunussa, ja hissipoika joutui taas antamaan periksi, ja kutsui koko seurueemme hissiin. Pääsimme onnellisesti alas, mutta hissipojan silmissä olimme rikollisia.

Olkaahan tarkkoina mitä lippuja ostatte, ellette halua kävellä koko matkaa. Jos vuorella alkaa väsyttää, ei paluulippua saa ylhäältä enää ostettua. Jos haluaa nähdä tippukiviluolat, joutuu ostamaan koko vuoren ”nähtävyyspaketin”. Tippukiviluolanähtävyyttä ei voi ostaa erikseen.