Get real

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Lumenluoja kirjoitti:

mielenkiintoisia aikoja!

Vuoden 2012 lopussa uusien asuntojen asunnonostajien veroalet loppuvat (7%->4%) ja oikeastaan entisestä tasosta verotasoa vielä kiristetään +3% eli 10% on uusi taso. Oliko niin, että ”se” teoreetinen myyntivoiton veron puolitus-sopimuskaan ei enää päde ja olisi peruttu ja pitämätön? Lisäksi asuntojen omistajien/haltijoiden ”häätömäärät” laskevat jos uusi häätöjä estävä laki astuu voimaan. Eli asuntojen tarjonta vähentyisi. Uusia jo jossain rakennetaankin kovaa vauhtia – mutta ne on jo tietysti myyty etukäteen. Millä verolla muuten? Jos asunto valmistuu ensi vuonna ja osa maksetaan tänävuonna ja osa sitten kun valmistuu.

Eli onko tässä nyt jo kiire hankkia lähiaikojen edullisin asunto? Nousevatko hinnat jo vuodenvaihteen aikoihin kun todetaan, että seuraavat kaupat tehdään nousevilla veroilla – vai pudotetaanko hintoja vielä lisäverojen verran? Hurjimmat jutut liikkuvat tasolla, että kuvien ja kertomusten perusteella on lyöty kaupat kiinni Rovaniemeltä saakka! Mikäettei jos muuten on näkemys hanskassa?

Sen verran olen itsekin päässyt laskennallisesti hyötymään, että 4% verolla on hankintoja tehty. Realiarvo on tosin voinut pudota enemmän kuin tämä saavutettu verohyöty ostotilanteessa. No – on ainakin sellainen josta itse tykkää.. mutta ainahan sitä halvemmallakin voisi hyödykkeensä hankkia.

Miten käy rannikon tai suurkaupunkien keskustoiden asuntojen euromääräisten hintojen jos/kun astumme johonkin toiseen valuuttaan kuin Euro? Onhan hinnan ja arvonmuodostus hieman eri pohjalla kuin sisämaan paikkakunnilla.

Se tulee vielä lama Suomeenkin ja Rovaniemellekin.

Ihan näin näppituntumalta: ei tuu hinnat nousemaan yhtään mihinkään ainakaan perusbasik-kuutioissa, mitä suurin osa noista CdS:n kämpistä näyttää edustavan. Piilevää tarjontaa on piilossa hitosti, vain osa noista SeVende kylteistä paljastaa myytävät!

Lisäksi, jokainen keskenjäänyt projektin on potentiaalinen grynderin hyökkäyskohde kun markkinat vähänkin näyttää positiivista merkkiä.

Maassa, jossa neljäsosa jengistä potkii pikkukiviä päätyönään kun muuta ei ole tarjolla, ei tuu hinnat nouseen merkittävästi nykytasosta.

Tässä on vielä näkemättä se Espanjan poispotkiminen eurostakin, joka tikkaa väistämättä tuloaan. Juuri äsken tuoreet uutiset: Espanja on käsi ojossa anelemassa pankkitukea EUvostoliitolta.

Teillä vedättäjille on tietysti oma lehmä ojassa ja roposet kiinni noissa CdS:n kämppäkuutioissa ja siksi pitää hehkuttaa joka käänteessä, että ”nyt se nousu alkaa”? Paljon on Lumenluojalla kiinni?