genetiivi inessiivi agressiivi ja mitä niitä on

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Te viisaat espanjankielen taitajat. genetiivi inessiivi agressiivi ja mitä niitä on

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Morjens Oikka.

Ne suomenkielen pirulliset sijamuotojen nimet ja sen sellaiset tilpehöörit kannattaa kyllä ottaa käyttöön, vaikka sitten hommamalla jonkun halvan äidinkielen perusoppikirjan, jota voi pitää auki espanjankirjan rinnalla.

Lapsi oppii puhumaan kieliä sellaisella karsivalla menetelmällä jossa on aluksi mukana kaikki mahdolliset suuhun sopivat äänteet (siksi lapsi ensin jokeltelee), joista sitten tarpeettomat äännähdykset karsiutuvat pois.

Aikuisella ei ole aikaa sellaiseen (eikä äitiä esimerkkinä höpöttämässä), joten kun me kerran tiedämme, kuinka omaa äidinkieltämme puhutaan, niin auttaa huomattavasti, kun erilaisille ilmaisutavoille on omat nimikkeensä, joita voidaan rinnakkain verrata vieraan kielen vastaaviin nimikkeisiin ja niiden takana oleviin sanoihin.

Espanja on englantilaiselle vaikea kieli, kun espanjan verbit taipuvat yhtälailla kuin suomessakin, mutta englannin verbit eivät taivu kuin hieman.
Samoin myös espanjan lausuminen on englantilaiselle sikamaisen vaikeata, joka puolestaan on suomalaiselle ”piis of keik”.

Oppiminen ottaa oman aikansa, joskus pitkänkin, mutta oppiminen on siitä kummallinen prosessi, että eräänä päivänä vain huomaa osaavansa jotain, jota ei vielä eilen osannut, eikä meinannut koko vuonna sitten millään oppia.

P.S.
– ’De’ ja ’por’ kuuluvat sellaisiin sanoihin, joiden avulla muodostetann yhdessä muiden sanojen kanssa muun muassa juuri niitä sijamuotoja.
– ”El” ja ”la” ovat artikkelisanoja, joilla osoitetaan, että puhutaan jostain määrätystä tietystä esineestä tai asiasta, aivan kuten käytettäessä englannin sanaa ”the”. Niitä käytetään myös parissa muussakin yhteydessä.