Fulleriineillä elinikä tuplaantuu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Mercadonan ruisleipä, mitä tykkäätte? Fulleriineillä elinikä tuplaantuu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Jos näihin uskoisi niin vähiin jäisi syömiset.

Juu, amerikkalainen professori todisti, että suklaapatukoita syömällä laihtuu. Energiamäärä on kuitenkin se ratkaiseva asia. Hassua kyllä, herran kolestroliarvotkin paranivat suklaadieetillä.

Nuo ”on tieteellisesti todistettu” -väitteet ovat aika vaarallisia. On nimittäin tieteellisesti todistettu, että 60-atomin fulleriinien ruiskuttaminen rottiin tuplaa rottien eliniän odotuksen.

Ihmiselle fulleriinin syöminen voisi tarkoittaa 150-vuoden keskimääräistä elinikää. Ilmeisesti fulleriini iskee telomeerien rispaantuviin osiin ja hidastaa näin vanhenemista. Huono puoli on sitten tietysti siinä, että DNA-muuttuu. Jälkipolvi saattaa sitten edustaa jotain mutanttirotua – ken tietää.

Rottakokeita en vastusta, mutta sitä kyllä ihmettelen, että fulleriineja on kokeen jälkeen alettu markkinoida superantioksidantteina.

Oma terveysajatteluni lähtee siitä, että fysiologialtaan ihminen on eläin, joka on ”suunniteltu” juoksemaan noin 30 km päivässä. Kokemuksesta voin kertoa sen, että tuo liikuntamäärä pitää ihannepainon yllä riippumatta siitä mitä ja kuinka paljon syö. Toki urheilen etupäässä muulla tavoin kuin juosten.

Hiilellä pumpatut frankenrotat olivat yli-ikäisinäkin hyvin virkeitä. Heiltä ei tosin kukaan kysynyt oliko tavoite järkevä vai ei. Satavuotias voisi kokeen mukaan olla hyvinkin nuorekas.