fluctuación de voltaje

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sähköstä fluctuación de voltaje

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
freesoul65 kirjoitti:

Sähkö Epsanjassa ei yleensä ole läheskään niin laadukasta kuin Suomessa. Jännite pitäisi olla 230VAC, mutta ei useinkaan ole. Myös ylijänniteet ovat mahdollisia.

Duodanoin… Minkäköhän verran tuo jännite-ero tuohon 230 Voltin referenssijännitteeseen mahtaa (tai saattaa) Espanjassa olla?

Google-haulla ja sanyhdistelmällä [”fluctuación de voltaje en españa”] ei annettu mitään (0 tulosta) ja myöskään haulla [”fluctuación de voltaje” españa] ei nopealla vilkaisulla tullut sellaista tietoa, jota ajattelin hakea. Tosin en jäänyt penkomaan pitkäksi aikaa (noin 13100 tulosta), ja hakutermitkin saattoivat olla väärät, joten ajattelin ensin kysäistä, mahtaisiko kellekään täällä tullut koskaan vastaan tuosta tarkempaa tietoa?

Siis, että onko heittely 1:n vai 20:n prosentin luokkaa? En muista, että ainakaan lamput olisivat koskaan vuoroin himmentyneet ja kirkastuneet Hitchcockmaiseen tyyliin ja pesukonekin on jumputtanut aivan tasaiseen tahtiin.
🙂

Vai onko kyse mahdollisesti siitä, että voimalaitos on niin kaukana loppukäyttäjästä, että matkalla on johtimissa tapahtunut sen verran jännitehäviötä, että loppukäyttäjä saa 230V:n sijaan enää sen ”vanhan” 220V, tai sitä vähemmän?

Outo ajatus on mielestäni myös se, että sähkönjakelija tuottaisi ylijännitettä, ellei jossain voimalinjan ja ’urbanisaatio’-linjan välissä muuntamo ole ”väärä” tai muutoin viallinen.

Sen sijaan verkkon voi toki tulla ylivirtaa (ja sehän mitataan Ampeereina), jos avojohdin osuu maahan ja jää siihen makaamaan. Silloin kyllä muuntamolaitos katkaisee, ja sellainenhan voi sitten aiheuttaa dominoefektin, joka pimentää suurenkin alueen, kun kuorma nousee likaa sen vuoksi muissa muuntamoissa, jotka vuorostaan katkaisevat sähkön jakelun ja kuormittavat lisää seuraavia muuntamoita jne. jne.