finnfuerte kirjoitti:…

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
finnfuerte kirjoitti:

… niin v mäinen en halua olla omalle lapselleni, että laittaisin 7v pojan
moiseen, ennen kuin hän on oppinut lukemaan yms ensin suomeksi … otta meinaa aika huolella aivoon tuommoisten idioottien kommentit

Samoin, tuon perusteella. Mätkikää kaikki nyt mua päähän jos haluatte, mutta jos lapsesta halutaan kasvattaa kopio, niin eikun nyt varsinkin käy sääliksi rassukkaa.

Mitä pahaa siinä on, jos koulu antaa kansainvälisyyttä, kontakteja, kielitaitoa, näkemyksiä jne. Vaatiihan se vähän venymistä ja omaa älliä perheeltä, siinä kaikki.

Kysymys: Koulun niskoilleko kaiken syydät? Vai olisiko se nyt niin ylivoimaista osallistua itse lapsen saattamiseen elämän ja menestyksen tielle? Jos siis kotona puhutaan omaa kieltä ja nähdään vähän vaivaa, niin kyllä lapsi oppii äidinkielellään myös lukemaan – jos nyt yleensä kotona luettavaa on.

Näen itse lapselle rikkautena sen, jos vanhemmat muuttavat ulkomaille ja tarjoavat lapselleen mahdollisuuden nähdä, oppia ja omaksua muutakin kuin sen, mitä on oman perheen ruokapöydän äärestä ammennettavana. Ja jostakin syystä varsinkin nyt.

Miksi et antaisi lapsesi käydä espanjalaista (tai englantilaista) koulua. Kielitaito on tulevaisuuden kannalta voimavara. Englanti tulee nykypäivänä kuitenkin jossakin muodossa mukaan muutoinkin, äidinkielen saa kotoa, joten siinä olisi espanjaa oppiessa jo kolme mahdollisuutta aluksi.

Mitäs siihen sanot? Lapsen parasta ajatellen?