Filosofioita

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Vilperi kirjoitti:

on kaksi eri asiaa! Mä olen noita sivuja seurannut jo vuosia ja näyttää jopa vanhat tunnukset toimivan vieläkin tuolla:
http://www.tunturisusi.com/forum/index.php?sid=aefbd1e3ad39aed0dac066e4a2bf5fb7

Jaoin jopa siinä määrin tietoa, että mulla oli takavuosina ihan oma palstakin siellä!! 🙂
Liian susivastaisista mielipiteistä, sekä että en suostunut moderoimaan susivastaisia mielipiteitä mut heitettiin sitten pihalle koska kyseisen foorumin ”asiaseikkoja” ei saanut kyseenalaistaa eikä arvostella!! 🙂
Näytti ainakin muutama mun laittama viesti olevan vielä tallella, kun hakua käytin!! 🙂
Löydät ihan samalla nimimerkillä; viimeksi olen näköjään käynyt joskus viime vuonna kyseisillä sivuilla.
Kyllä se porukka mut muistaa itse pääjehua myöten!! 🙂

Kävin vilkaisemassa. Ja tuo kiistakumppanisi Liekkiö taitaa olla aika pitkálle samaa mieltá kuin minä.

Lainaus Liekkiöltä: Kun ei luontoa tarvitse säästellä, sitä muokataan omien tarpeiden mukaan. Hyvä esimerkki tästä on porotokkien järjetön kasvattaminen ja laidunmaiden ylikulutus, vaikkakin myös metsätalous on osiltaan heikentänyt laidunmaiden laatua. Mutta silti kukaan ei pysty kieltämään sitä faktaa, että poroja on aivan liikaa, koska niitä varsinaisesti säätelevää petokantaa ei Lapista löydy. Eikä myöskään hirvikantaa aisoissa pitävää petokantaa. Mikäli petoja olisi ollut metsätalouden ja metsästyskiellon alkuaikoina, eivät hirvet olisi päässeet lisääntymään räjähdysmäisesti (koska pedot verottavat etenkin vasoja).

Tuossa lauseessa tiivistyy Sinun ja minun filosofioiden välinen ero. Siná katsot, että ihmisellá on täysi oikeus käyttää ja muuttaa luontoa omien tarpeidensa mukaan. Myös tuhota muita lajeja, jos se on ihmisen edun mukaista. Ja miná taas katson, että koska ihminen on osa luontoa ja hänen kuuluu elää sen osana. Hyväksikäyttámáttä, riistámáttä, tuhoamatta. Ja ottaa vain se mikä hänelle yhtenä luonnonoliona kuuluu. Ja miná muuten en vastusta metsástystá, vain teurastusta, jota virheellisesti metsástykseksi kutsutaan.