FIF

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä odysseus
odysseus Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139

Olisikohan Air Finlandilla syytä hiljalleen uusia koneensa.

Lensin ensimmäistä kertaa koskaan AF:llä Helsinkiin ja takaisin pari viikkoa sitten ja molemmilla kerroilla (kone oli sama) totesin kaluston olevan melko kulunut! Penkkien nojat roikkuivat miten sattui, ja muuallakin näkyi melkoisia käytön merkkejä. Ihan lentämistä tuntematon normaalikansalainenkin voi todeta koneen olevan parisenkymmetävuotta+ vanha siitä, että TV-ruudut ovat vanhoja putkimallisia jne. Koneet ovat ilmeisesti ”Alitaliasta” peräisin, siitä päätellen, että WC:ssä jne lukee tekstit ensin Italiaksi.
Mikään tämä ei tietysti mitenkään liity itse turvallisuuteen, mutta matkustusmukavuuteen kylläkin.

Täysin eri maata oli lentää viimeksi pätkä Iberialla Madridiin aivan tuliteränuudella koneella, jossa jokainen paikka kiilsi uutuuttaan ja ”teko”nahka tuoksui.. 🙂

On tietysti muutenkin mennyt aivan ”järkyttäväksi” tämä helpalentoyhtiökäytäntö, että jostain juomasta koneessa halutaan rahaa! Kauheaa pelleilyä koko homma. Olisi huomattavasti helpompaa, jos lipun hintaan lisättäisiin 10€ ja juomat kuluisivat aterian hintaan. Tarjoilu sujuisi nopeammin ja henkilökunta olisi rentoutuneempi.

Samoin on mennyt aivan hullun touhuksi se turvallisuusvouhotus kentillä. Vyöt pitää riisua, niin että housut putoavat jalasta, laukut pengotaan pikkuaisoihin takertuen (varsinkin Helsingin päässä) samalla kun kuka tahansa terroristi voi aivan vapaasti hypätä kentän aidan yli ja kävellä pitkin kiitorataa kenenkään asiaan puuttumatta.
Homma on mennyt normaalin kansalaisen kiusaamiseksi terrorismin ehkäisyn varjolla. Samalla lentoyhtiöt tukevat ko. tarkastuspolitiikkaa koska se auttaa heitä taloudellisesti. Kansa ei pysty enää viemään niin paljon tavaraa mukanaan matkustamoon ja tiukentuneet painomääräykset ja poskettomat, mielestäni suorastaan laittomat, ylipainomaksut pitävät huolen siitä, että koneeseen vietävän tavaran kokonaispaino on pudonnut huikeasti ja samalla yhtiöt säästävät miljoonia vuodessa polttoainekuluissa.

Odotankin innolla sitä, että kunnon junayhteys Malagan ja Madridin välillä aukeaa ja lentokonetta ei tarvitse enää käyttää (, niin kauan kunnes joku pommittaa junan ja saadaan sama turvallisuuspelleily juniin).

Taidan pitäytyäkin yksityisautoilussa!