feria

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Málagan feria, eli kaupunginjuhla on elokuussa. Málagan feria on Andalucian toiseksi suurin heti Sevillan ferian jälkeen kävijämäärältään, mutta päinvastoin kuin Sevillassa, Málagan feria on kaikille avoin. Sevillan ferian ”casetas” eli feria alueella sijaitsevat tilat ovat suurimmaksi osaksi yhdistysten tai klubien yksityiskäytössä joihin vain kyseiseen yhdistykseen tai klubiin kuuluvalla on pääsyoikeus. (Faria alueelle kaikilla on silti Sevillassakin pääsyoikeus.) Málagan ferialla on kaksi toisistaan selvästi erottuvaa juhla aluetta; toinen on päivä feria joka käsittää keskustan pikkukatuineen ja jossa ihmiset lähinnä vaeltavat baarista baariin syöden ja juoden katsoen juhliin jo pukeutuneita ihmisiä ja toinen on Feria alue itsessään joka on hiukan kaupungin ulkopuolella, San Andrésin kaupunginosan kupeessa. Tällä alueella vietetään varsinainen feria, eli juhla-alue jossa on baareja, baari-ravintoloita, pikaruokapisteitä, ja kaikennäköisiä ja varsinkin nuoremman väen suosiossa olevia huvittelulaitteita kuten ”törmäysautoja”, jne, jne. Samalla kun nuorempi väki törmäilee kontrolloidusti törmäysautoillaan aidatussa tilassa, niin vanhemmat voivat istua baarin puolella maistelemassa vaikka Jerezin finoa, eli sherryä. Näin kaikki ovat varmasti tyytyväisiä.

Iltapäivällä Málagan feria tarjoaa härkätaistelusta kiinnostuneille härkätaisteluja päivittäin. Espanjan ja Ranskan kuuluisimmat härkätaistelijat ottavat häristä ja toisistaan mittaa päivittäin noin viikon ajan. Jos haluaa nähdä härkätaistelun, kannattaa varata rahaa mukaan, härkätaistelu ei ole erityisen halpaa lystiä, liput maksavat istuinpaikasta riippuen kahden tunnin näytökseen muistaakseni kolmestakymmenestä eurosta ylöspäin. Málagan areena sai juuri kategorian kohotuksen ensinmäiseen luokkaan, ja se näkyy lippujen hinnoissa. Lippuja on saatavilla yleensä vielä taistelupäivän iltapäivällä.

Nauttikaan, mutta muistakaa varsinkin illemmalla kulkiessa pitää tavaroistanne huolta. Autolla liikkuminen ferian aikaan Málagassa saattaa olla hankalaa erityisjärjestelyiden ja suuren ihmismäärän takia, joten suosittelisin junalla liikkumista jos olette tulossa Málagaan Fuengirola – Torremolinos suunnalta. Muutoin bussilla pääsee kätevästi paikanpäälle mistä tahansa Málagan provinssista. Kannattaa myös tarkistaa erikoisvuorojen aikataulut niin juna kuin bussilinjoissa joita RENFE (junayhtiö) ja eri bussiyhtöt ovat ohjelmoineet ferian ajaksi.

Nauttikaa !