Fawlty Towers

LINKKI

Jungmanni
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.06.2012
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 28
mampu kirjoitti:

ja minulle vakuuteltiin, että Espanjassa jokainen kynnelle kykenevä valitsee nimenomaan yksityisen yliopiston julkisen sijaan ja että tietyistä koulutusohjelmista julkisesta yliopistosta saatu tutkintotodistus (mm turismi ja historia, mutta myös oikeustiede) kelpaa lähinnä kehystettäväksi työttömän korkeakoulutetun nuoren seinälle.

Todennäköisesti tuo pitää hyvin paikkaansa. Ja johtuu todennäköisesti opettajien palkkatasosta ja näinollen myös kyvyistä. Vaikka en Suomen koulutusasioista juuri mitään tiedä, niin Suomessa varmaan opettajat saavat jotakuinkin samaa palkkaa on sitten kyseessä yksityinen tai julkinen ylioisto. Suuresssa maailmasssa löytyy sitten näitä banaanivaltioita joissa opettajien taso/ tienesti yksityisten ja julkisten ylioistojen välillä on suuri. Ne miehet jotka menevät, näkevät ja tekevät opettavat sitten noissa yksityisissä. Ja ne raukat jotka eivät päässeet professoreiksi yksityisiin ”käyvät duunissa” noissa julkisissa oppilaitoksissa. Luulisin, että tasoa nostaa myös se, että yksityisillä yliopistoilla on mahdollisuus saada vierasopettajia eri aloilta freelancereina ja tämä todennökäisesti nostaa innostusta ja tasoa opiskeluihin.

Viime vuosisadalla olin pomona espanjalaisille eräässä Limey Shipping firmassa ja täytyy sanoa, että ihmettelin toisinaan, että mistä ihmeestä nuo spanioolit olivat saaneet paperinsa ja tämä koski niin tavallista duunaria kuin myös yliopiston käynnyttä. Varsinkin nuo korkeamman koulutuksen saaneet olivat täysin avuttomia. Noihin aikoihin pyöri telkkarissa tuo TV sarja Fawlty Towers ja siinä oli mukana tämä spaniooli waiter Manuel. Espanjalaisten kyvyt meidän firmassa oli sitä samaa tasoa. Muutenhan espanjalaiset ovat hauskaa sakkia mutta työnteossa ja -tasossa oli kyllä toivomisen varaa. Toivottavasti asiat ovat muuttuneet. Ja varmaan ovat myös niin tehneet. Espanjalaisten puolustukseksi pitää myös sanoa, että koko porukka tuli samasta kylästä, joten tuo porukka ei ollut average koko Espanjasta. En ole espanjalaisten kanssa senjälkeen ollut hommissa. Espanjan sukuisten kanssa kyllä ja heidän taidoissaan ei oikeastaan ole mitään valittamista joten tuskin tuo espanjalaisten kyvyttömyys johtuu geeneistä vaan ihan yksinkertaisesti puutteista heidän opinnoissaan ja koulutuksessaan. Ja ehkä myös laiskuudesta.