Faktat pelottaa?

LINKKI

freesoul65
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Ritacasanueva kirjoitti:

tama kommentti;

”Mirtatsepiini on ihan yleisessä käytössä Suomessa vanhainkodeissa ym. ylläkuvatussa käyttötarkoituksessa.”

on itsessaan hyvin pelottava esimerkki.

Ja mikähän siinä on sitä ”pelottavaa esimerkkiä”?

Ritacasanueva kirjoitti:

Kaikki yllamainitut laakkeet ovat Espanjassa reseptilaakkeita. Eika sovi yhteen sekoitettaviksi ilman laakarin valvontaa.

Miten olin muistelivani, ettei olisi ollut, ainakaan Mirtatsepiini 15 mg – mutta sinä varmaan tiedät paremmin. No, hakee sitten lääkäriltä sen reseptin. Unettomuuskin on vaarallista. Mitäs se ”lääkärin valvonta” mukamas tarkoittaa? Tuleeko se sulle kotiin vahtimaan sängyn viereen kun otat lääkkeet ettei sulle käy kuinkaan? Tuskin tulee. Se ”valvonta” on käytännössä sitä, että sulle työnnetään kasa lääkkeitä ja sit jos on ongelmia, käyt vinkumassa lääkärille asiasta -joka vaihtaa cocktailin toiseen. Siinä sen kummempaa valvontaa tai turvaverkkoa ole…

Ritacasanueva kirjoitti:

Yksi asia on kertoa onko Espanjassa myynnissa jotain tiettya laaketta ja toinen taas kun kerrotaan miten laakkeita sekoitetaan.

Ei kait apoteekit Epsanjassakaan ole enää vuosikymmeniin lääkkeitä itse sekoitelleet? No jos ovat, niin ei kait se asiakkaan murhe ole?? Eiköhän siellä ole ihan ammattilaiset tekemässä sen duunin…

Ritacasanueva kirjoitti:

Aspiriinit, nitrot, rauhoittavat ym. voivat vieda hengen kun niita otetaan ilman laakarin maaraysta ja sotkemalla toisten laakkeitten kanssa ilman valvontaa.

Mitähän sä oikein pouruat ja mouruat? Ei kukaan ole sen enempää lääkkeitä sekoitellut muuta kuin:

a) mirtatsepiini max. 7,5 mg iltaisin ennennukkumaan menoa. On muuten minimaalinen annos, tuon pienempää annosta mirtasta ei edes löydä mistään ja tuossakin jo pilkotaan tabua.

b) jos on vakavampikin nukahtamisvaikeus, niin pieni (puolitettu ) annos tsolpideemiä nukkumaan mennessä.

Kumpaakaan noista ei kyllä kukaan kuole – ei vaikka vetäis yhdessä viinan kanssa.

Jos on muita lääkkeitä niin kannattaa konsultoida apteekissa proviisorin koulutuksen saaneen ammattitaitoa. Heillä on yleensä lääkäreitäkin paremmat tiedot mahdollisista yhteisvaikutuksista.

Lääkärin ”valvonta” yhteisvaikutusten suhteen on muuten joka maassa sitä, että saat cocktailin mukaas ja syöt niitä omalla vastuulla. Jos on ongelmia – ja olet vielä hengissä seuraavana aamuna – soittelet lääkärilles joka vaihtaa cocktailin kokoomusta.

Mutta en kyllä ymmärrä mitähän suomenkielinen paskannustoimisto tuli tähänkin säikeeseen taas möykkäröimään? Noin minimaalisilla annoksilla on kyllä vaikea saada itseltä henkeä pois. Mirtatsepiinin maksimipäiväannos kun voi olla jopa 45 mg silloin kun sillä hoidetaan vakavia masennuksia.

Vaarallista se on unettomuuskin. Paljon vaarallisempaa kuin lääkkeiden vähäinen ja järkevä käyttö.

Jolla on kokemusta unettomuudesta, ei kyllä tule tuolla tyylillä öykkäröimään ihmisille kuin mitä spask.toimisto taas teki tässäkin säikeessä. Melkoista sairaan ihmisen ylimielistä vähättelyä.

Minä olen kokenut unettomuutta, saanut siihen apua ja ajattelin pistää hyvän kiertämään. Unettomuuteen kannattaa sitten reagoida heti, koska se on itse itseään ruokkiva noidanspiraali. Sieltä ei helpolla ylös nousta. Nukahtamislääkkeitä kannattaa käyttää vain akuutisti, pahimman yli ja jotta pääsisi takaisin normaaleihin uniin. Uni on kumminkin se paras lääke.

Mirtatsepiinia voi vaikka syödä vuosikausia noin pienellä annoksella, tiedän henkilöitä jotka ovat sitä tehneet. No problem. Itselleni siitä oli verraton apu ja tarvitsin sitä vain lyhyen aikaa. Se lyhensi nukahtamislääkkeen tarpeen pariin kolmeen vuorokauteen ja mirtatsepiiniäkään ei tarvinnut paria viikkoa kauempaa. Mutta ei kannata stressata vaikka joutuisi kauemminkin ottamaan. Se on turvallista, jos vain lääke muuten sopii sinulle.

Sitä en tiedä käykö itselleni kuten äidilleni, että vanhuuden todella alkaessa menee yöunetkin, mutta en epäröi siinä vaiheessa sitten turvautua pilleripurkkiin. Mirtaa vaan napaan. Uni on tärkeää ihmiselle. Ilman sitä mikään ei ole kunnossa.