eu

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
jhatinen kirjoitti:

Jostain syystä tupakoijat eivät ymmärrä muutamaa seikkaa.

a) Tupakka on pahan makuista – eikö totta? Me kaikki tupakkaa joskus maistaneet sen tiedämme. Kukaan, ei kukaan voi väittää sitä hyvänmakuiseksi.
b) Tupakka on terveydelle haitallista, ei kukaan voi sitä totuutta muuksi muuttaa – se on haitallista tupakoijalle ja hänen lähipiirissään oleville. Oletteko kuulleet jossain olevan tupakkamerkkiä joka ei savuta?
c) Tupakoitsija haittaa tupakoinnillaan muiden ihmisten hengitystä, tupakoija ei kysele onko lähipiirissä astmaatikkoja, joita savu saattaa hieman tappaa, tai ainakin aiheuttaa hengenahdistusta.

Koska vuosia kaipaamani huomaavainen tupakointi edelleen odottaa esiintuloaan, niin muutan käsitystäni ja nyt selkeä kantani on: EU:n pitää säätää koko EU alueen kattava direktiivi, jossa tupakka julistetaan huumeksi ja kaikki tupakoivat on pantava edesvastuuseen – tupakoi sitten missä salassa hyvänsä. Ja ulkomaiset tupakoijat karkoitetaan ainiaaksi.

Jopas päästiin siitäkin paheesta helposti 🙂

a) Voihan sitá vastustusta tietenkin náinkin perustella, siis muodostamalla kollektiivisen ajatuksen, jonka mukaan ”meistá” tupakka on pahanmakuista. Entäpäs jos tupakka onkin jonkun mielestá hyvää, mihin kategoriaan heidát, nuo toiset, sijoitat?’ JA MINUSTA TUPAKKA ON HYVÁÁ, ERITYISEN NAUTINNOLLISTA SE ON KAHVIN KERA. Olenko siis erilainen, toinen, eikö minulla ole oikeutta olla eri mieltá? Pitäisikö jatkossa kategorioida myös muut tuotteet; voidaan vaikka aloittaa kaurapuurosta, joka minun mielestáni on kuvottavaa.

b) tupakka lienee terveydelle vaarallista, mutta jos miná poltan, niin ei se sinun terveyttä uhkaa milláán tavoin. Ole huoleti. Ja uskallan váittäá, että me tupakoitsijat olemme erittáin erittáin huomaavaisia muita kohtaan. en tunne yhtáán suomalaista tupakoitsijaa, joka polttaisi esimerkiksi kotonaan sisállá. Kyllä me kaikki ulos menemme ihan oma-aloitteisesti.

c) Támä seuraava oli niin hyvá, että laitanpa sen uudelleen táhán: ”Tupakoitsija haittaa tupakoinnillaan muiden ihmisten hengitystä, tupakoija ei kysele onko lähipiirissä astmaatikkoja, joita savu saattaa hieman tappaa, tai ainakin aiheuttaa hengenahdistusta. VOI ETTÄ SENTÁÁN. Tämä lause osoittaa, ettá náiden tupakanvastustajien koko paatos on pelkästáán ulkoaopittua aivopesua ilman pienintákáán járjen hiventá. Joku valta on nyt saanut ihmiset toistelemaan náitá litanioita kuin papukaijat, ilman omaa harkintaa. Kyllä se on járjenkáyttö näissákin asioissa ihan sallittua ja jonkinlainen itsekritiikki pitáisi vastustajienkin puolelta lóytyá.

Joo. Jospa tosiaankin EU julistaa tupakan jossakin vaiheessa huumeeksi ja kaikki tupakoitsijat pistetáán sitten vankilaan. Oikein hyvá ehdotus, kai europarlamenttiinkin voi tällaisia hienoja kansalaisaloitteita láhettáá. Ja ehdottomasti ainakin tupakoivat somalit pitáá sitten karkoittaa suomesta, ja tupakoivat suomalaiset espanjasta.