että täh?

LINKKI

reissu-lassi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120

Mielenkiintoista! Mieltäni on viime aikoina lämmittänyt keskustelu Espanjan säästä, lämpötiloista, palelemisesta jne. Ja nyt (etelässä, oletan) udellaan ilmalämpöpumpumpusta ja sen kestävyydestä. Muistan tunteen ja tarpeen…

Täällä pohjoisessahan pitäisi olla niin halavatun kylmää, sateista, märkää, kaunista ja Espanjan parasta ruokaa. Osa totta, osa tarua. Ilmalämpöpumppua täällä ei kuitenkaan tarvita.

Käytän tilaisuuden hyväkseni ja kerron hieman Pohjois-Espanjan säästä. Ensimmäinen kokemukseni oli ikävä. Ajelin Valenciasta (itsehallintoalueelta) Asturiaan tapaamaan ystäviäni. Satoi ja oli kalseaa. Ajattelin, etten ikinä muuttaisi pohjoiseen…
Nyt olen kuitenkin asunut jo jonkun aikaa Pohjois-Espanjassa, eikä täkäläinen sää enää pelota. Säätiedotuksessa tänne liimataan sadetta ja kylmää, mutta mikroilmasto on usein toista. Joulu- ja tammikuussa täälläkin astellaan vuoristoreittejä shortseissa ja t-paidassa, kun aurinko paistaa, eikä sitä sadetta osu kohdalle ihan yhtä usein kuin tv:n säätiedotuksessa. Ei läheskään.

Aurinkoinen sää ei ole samalla lailla (lähes) takuuvarmaa kuin Aurinkorannikolla, mutta Espanjaa tämäkin on. Eli hyvällä säällä tarkenee aina, ja sitä hyvää säätä riittää monille yllätykseksi.

Eikä täällä pohjoisessa tarvita ilmalämpöpuppua eikä villasukkia. Talossa on puulattia – ja lämmintä 😉

Uskotko, Santiago?