että paras…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
reissu-lassi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120

On tosiaan aika monta kaupunkia ja kulttuuria, joista valita…
Kannattanee ensin pohtia, haluaako todella suureen kaupunkiin vai mieluummin pienempään paikkaan. Itse arvostan isommissakin kaupungeissa sitä, että paikkan saa haltuun kävelemällä. Eli missään miljoonakaupungeissa en oikein viihdy.

Esimerkiksi Barcelona, Madrid ja Valencia ovat todella hienoja kaupunkeja, mutta kyllä ne aika suurilta ja vilkkailta suomalaisesta tuntuvat. Mutta omasta työstä, persoonasta ja harrastuksista kaikki riippuu.

Olemme asuneet Espanjassa viitisentoista vuotta ja vartavasten maan eri osissa: Valenciassa Costa Blancalla, Granadassa ja Cadizissa Andalusiassa, Huescassa Aragoniassa, Kantabriassa ja Asturiassa. Eli ”slow travel” äärimmäisyyteen vietynä. Näiden kokemusten perusteella rohkenen sanoa, että Pohjois-Espanjaan on useimman suomalaisen helpointa sopeutua.
En laita tässä mitään mihinkään paremmuusjärjestykseen, ettei kenenkään tarvitse nykäistä andalusialaista hernettä nenäänsä. Mainitsen vain tämän näkökohdan omista kokemuksistani.
Etelästä löytää tietenkin helpommin suomalaista seuraa, jos sillä on merkitystä.

Edellä oli jo viisas neuvo: jos on mahdollisuus valita, missäpäin Espanjaa asustaa, kannattaa tutkailla asiaa hyvä tovi. Ja on hyvä muistaa, että on eri asia olla jossain turistina ja varsinaisesti asua samassa paikassa. Eli ympäristöä pitää tarkkaila ns. ”sillä silmällä” 🙂

Keskustelun muista osista saa vähän esimakua, mitä uutta Espanjassa tulee eteen. Kannattaa tutustua muiden kokemuksiin, vaikkei pankki-, vesimaksu-, sähkö-, kaasu-, internet-, vuokranmaksu-, talokauppa-, vesivahinko-, home-, Vodafone-, Telefonica-, verotus- tai perintö-asiat vielä kiinnostaisikaan.

Suomesta katsottuna Espanja näyttää yhdeltä kokonaisuudelta, mutta täältäpäin katsottuna valittavana on monta eri Espanjaa. Itärannikko, Andalusia, maan keskiosat ja pohjoisrannikko ovat monella tapaa erilaisia. Ja monta makua ja kokemusta on meillä, jotka täällä asumme.
Espanjassa on totisesti puolensa 😉