Että lipsutaanko?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Kauheimmillan näin aikanaan joulumatkalla Kanarialla suomalaisuuden silleen, että vanhempi pariskunta oli tuonut mukanaan kaiken, jopa pienen joulukuusen, laatikot, rosollit sun muut viettääkseen kotijoulua kalliin matkapaketin mukaisella ahtaalla parvekkeella.

Täällä olen nähnyt mammojen rohmuavan kinkkuja, jotka on tuotu Suomesta pakastettuina, vaikka paikallisilta saisi ostaa mielestäni vieläkin parempaa sianlihaa.

Kyllä monet tuovat Suomen mukanaan. Itse en ole välittänyt, vaikka ei niitä perinteitä sydänalasta saa kokonaan häivytettyäkän. Jouluna soitan varsinkin musiikkia. Lemppari on tietenkin Juicen ”Sika”, mutta yhtä lailla perinteiset hempeät ovat tärkeitä.

Thaimaassa käyn temppelissä ja juttelen Buddhalle. Mielestäni on rikkautta se, että voi yhdistää omia ja vieraita perinteitä itselleen sopiviksi paketeiksi.

Mites muut – kuinka koette juhla-ajat ulkomailla asuessanne? Varsinkin ne, jotka ovat muuttaneet kokonaan eivätkä ainoastaan lentele edestakaisin eläen kahden maan välillä 50:50 kumpaistakin?