Et nyt puhu Espanjassa vakituisesti asuvista suomalaisista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomi-kuvaa Esanjassa: Sofi Oksasen Finlandia palkinto Et nyt puhu Espanjassa vakituisesti asuvista suomalaisista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä varpunen
varpunen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.12.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 11

Hei Santiago,

Olen eri mieltä kanssasi moneninkin asian suhteen, mutta kommenttisi luettuani ymmärrän mielipiteesi paremmin. Minulle tämä mainitsemasi suomalaisjoukko, jotka istuvat suomibaareissa jne on jäänyt täysin vieraaksi, en tunne ketään, joka viettäisi osan vuotta Espanjassa, enkä edes tunne ketään sieltä Aurinkorannikolta :-/

Kaikki tapaamani suomalaiset ja tuttavani täällä ovat enemmän kuin vain lomailumielessä sidoksissa tänne. Luulen, että asioista ajattelee eri tavalla, jos täällä asuu vakituisesti ja saa tältä elantonsa, ja tietää että tulee asumaan täällä koko loppuelämänsä, tai ainakin minun lapseni ovat sidoksissa tänne aina kansallisuutensa kautta. Näinollen ajattelen asioista ehkä eri tavalla kuin sellainen suomalainen, joka on täällä vain osan vuotta, ja palaa kotimaahan/saa Suomesta elantonsa (eläkkeensä tai palkkatulonsa).

Tietenkin olisi aina hyvä tietää asioista, myös sen maan asioista jossa lomailee, mutta toisaalta ymmärrän tälläisten ”turistienkin” puolen asiasta, monelle Espanja mertkitsee sitä rentoutumista, ja aurinkoa Suomen talven sijaan. Korostan, että tietenkin kieltä olisi hyvä osata ja tapoja tuntea, mutta en voi ”tuomita” ketään jos se ei kiinnosta. Nämä ”turistit” maksavat siitä rentoutumisesta ja auringosta, he ovat jotka valitsevat, haluavatko tutustua kulttuuriin vai ”vaan” rentoutua. Emmehän me odota esim Lappiin Joulupukkia katsomaan tulevien turistien tuntevan ”oikeaa” Suomea, Lappi, kuten Aurinkorannkikko, on tuote jota myydään mielikuvilla, ja siitä ihmiset maksavat.

Olen asunut Espanjassa monissa eri paikoissa, mutta en ikinä missään, jossa olisi ollut suomibaareja, kauppoja jne… Ja mielestäni Suomessa tiedetään hyvin paljon enemmän Espanjasta, kuten ylipäätään monesta muustakin asiasta, suomalaisilla on ylipäätään hyvä yleissivistys. Mutta, miksi se vähä, minkä monet tapaamani espanjalaiset Suomesta ”tietävät” on usein jotain negatiivista? Olen samaa mieltä, että usein Suomen sijaintia kartalla ei edes tiedetä, mutta miksi sitten se mikä tiedetään/ ne espanjalaiset jonka Suomen tietävät, se mielikuva on negatiivinen?

Mielestäni Ruotsi, Norja ja Tanska ovat hyvässä maineessa, ne tunnetaan kauniista naisistaan, hyvästä elintasostaan jne… Madridisissa on aivan eri asia sanoa olevansa Ruotsista, Norjasta tai Tanskasta kuin Suomesta. Tähän tulokseen olen ikävä kyllä vuosien aikana tullut, toivottavasti voin sanoa vuosien päästä kun olen asunut täällä vaikka 20 vuotta, sanoa olleeni väärässä!