Espanjassakin osataan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
Vinatero Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2008
Kirjoituksia: 17
Vastauksia: 154
freesoul65 kirjoitti:

Mielipiteitähän pyydettiin ja mielipiteitähän nämä ovat. Mielestäni ilmalämpöpumppu pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä on kehitysmaatasoa. Samoin kuin kolhonkylmät lattiat ja eristämätön huusholli. Jo 50 millimetriä styroxia tekisi ihmeitä eikä maksaisi paskakaan – mutta kun ei niin ei.

Kyllä Espanjassakin osataan. Meidän talomme (10v vanha) ulkoseinät ja huoneistojen väliset seinät on tehty kahdesta lappeelleen muuratusta reikätiiliseinästä joiden välissä on 50 mm styroksi. Ilmastoinnin hoitaa huonekohtaisten termostaattien ohjaama kanavoitu ilmalämpöpumppujärjestelmä ja kylppäreissä on lattialämmitykset. Ikkunat ovat kaksikerroksisia. Sekä seinät että ikkunat pitävät lämmön ja myös äänen varsin hyvin.

Jos olemme talvella olleet Suomessa (lämmitys ei päällä), huoneiston lämpö laskee n. 16-17 asteeseen. Palattuamme ilmalämpöpumppu nostaa huoneiston lämmön mukavaksi puolessa tunnissa, mutta lattioiden lämpeneminen paljaalle jalalle siedettäväksi vie kyllä parisen viikkoa. Tästä syystä käytämmekin mattoja. Eräät tuttavamme ovat laittaneet laminaatin kivilattioiden päälle ja samalla huoneiston lämmitystarve on pudonnut huomattavasti.

Minusta ilmalämpöpumppu sopii näille leveysasteille erinomaisesti: lämmittää ja viilentää tarpeen mukaan sekä poistaa ylimääräisen kosteuden, joka on yksi pahimmista täkäläisistä ongelmista. Jos emme ole Espanjassa, olemme jättäneet parin ikkunan persiaanakset yläosistaan puolen metrin matkalta ”reikäraoille” ja toisen puolen ikkunoista V-asentoon pienen ilmankierron varmistamiseksi.