Espanjassakin lakien mukaan

LINKKI

Espanjankulkija
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.09.2010
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 77
Arnold kirjoitti:

Espanjankulkija kirjoitti:

Departamento de Sanidad-nimellä myös kutsuttava elin on kiinnostunut suomalaisesta leipomosta, jota pidetään kotona. Leivät tehdään kotona ja paistetaan terassilla olevasta uunista. Sitten ne kuskataan suomalaiseen leipäkauppaan, joka mainostaa myyvänsä tuoretta leipää.

Kuinkahan moni sieltä ostaisi leipää, jos tietäisi, missä olosuhteissa se on valmistettu?

Jaaha, no niin… Nytkö sitä ollaan taas jälleen kerran suomalaisen yrittäjän kimpussa? Tällä kertaa näemmä leipurin.

Onko mitään referenssiä, kuinka moni espanjalainen tai suomalainen on tähän saakka sairastunut kotona tehtyyn ja/tai terassilla paistettuun leipään; tai yleisesti ottaen mihinkään leipään, joka ei ole homeista tai muuten myrkytettyä?

Miten helvetissä ihmiskunta on vuosituhansia saanut leipänsä syötyä, ja ihan ilman minkäänlaisia direktiivejä?

Kumman kovasti maailma on nykyään turvoksissa suuryritysten pe**eennuolijoita. Ahvenkukkokin on yht’äkkiä todettu helvetin vaaralliseksi elintarvikkeeksi. Pienyrittäminen on kirosana sitten kaiketi jo Espanjassakin. Xituiksi näyttää homma menevän.[/quote]

Arnold, ei kai Suomessakaan voi ilman mitään terveystarkistuksia tai terveyslautakunnan lupia valmistaa elintarvikkeita myytäviksi? Minä en edes tiedä, mistä leipomista on kyse, kuulin vain asiasta aivan sattumalta. Mutta ei kait pienyrittäjyyteenkään voi loputtomiin vedota, kyllä heidänkin on säädökset täytettävä, kait? Ajattelepa tapausta, että tämä leipuri (toistan, etten tiedä, kenestä on kyse ja onko asia edes totta) tekisi hommiaan tavalla, joka ei olisikaan terveyslautakunnan hyväksymä? Ja mikä häntä estäisi hakemaan oikeita lupia toiminnalle jos hän todella toimisi oikein?

Tuota pimeiden työntekijöiden pitämistä ymmärrän ihan yhtä vähän. Työntekijöiden ei missään nimessä pitäisi sellaiseen suostua, mutta kyllä työnantajatkin ovat varsin pässejä, jos eivät tajua, millaisia seurauksia tuollaisella voi olla. Ei siihen tarvita kuin yksi työtapaturma. Tai työntekijän äkillinen sairauskohtaus työpaikalla. Siinä onkin viranomaisille selittämistä. Vai onko sekin pienyrittäjien vainoamista, että heidät vaaditaan pitämään työntekijänsä laillisesti töissä ja jopa maksamaan veronsa?