Espanjan Terveysministeri tiedottaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Possutauti Espanjan Terveysministeri tiedottaa

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Trinidad Jimenez, espanjan terveysministeri, sanoo tänään myös että espanjalla on tällä hetkellä antiviraalilääkkeitä joilla tällä hetkellä voidaan taata yhden tapauksen neljästä hoito.

Espanjalla on myös hänen mukaansa noin 10 miljoonaa antiviraalilääkettä, joista valtio vartio kahta miljoonaa. Loput ovat Autonomisten alueiden sekä lääkintäkeskusten huostassa. Jimenez mainitsee että tämä on enemmän mitä maailman terveysorganisaatio suosittelee espanjan kokoiselle maalle.

Pandemiatapauksessa 10 miljoonaa ihmistä saisi varman hoidon, sanoo myös José Martinez Olmos, espanjan terveydenhuollon pääsihteeri.

Jimenez ei pidä informaatiota, joka ilmoitti jopa 40%-50% espanjalaisista mahdollisesti sairastuvan tautiin, merkittävänä.

Taudin leviämistä on jokatapauksessa seurattu vasta kuuden päivän ajan. Espanja tulee jakamaan flunssarokotteita tarpeen mukaan, jokaiselle tapaukselle erikseen ilmoittaa Jimenez. Espanja ei siis tule aloittamaan ministerin sanojen mukaan kansan yleistä rokotuskampanjaa.