Espanjalaiseen kouluun vaan

LINKKI

Susanna Maria
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 21.04.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 53

Minun mielipiteeni on se, että lapset vain espanlaiseen kouluun. Aluksi voi olla vaikeaa, mutta nopeasti he oppivat. Meidän nuori neiti aloitti espanjalaisen koulun täysin kieltä osaamattomana ja meni 2 kuukautta ja kukaan ei tiennyt, onko hän espanjalainen vai jostain muualta. Kävimme yhden kerran ennen koulun alkua tapaamassa opettajaa ja opettelimme ennen ensimmäistä koulupäivää sanomaan oman nimen, tervehtimään, kertomaan, jos on vessahätä ja kolutermit: istu, hiljaa. =)

Olen itse opettaja ja me olemme todennäköisesti lähiaikoina palaamassa takaisin Espanjaan. Me aiomme laittaa taas lapsemme espanjalaiseen kouluun ja tehdä kotona sellaisia aineita, joita ei Espanjassa opiskella, joten jos jossain vaiheessa palaamme takaisin Suomeen, niin ei tarvitse kiriä jossain aineissa kiinni muita. Mielestäni se on lapsille suuri mahdollisuus kokea erilainen koulukulttuuri ja ennen kaikkea oppia uutta kieltä, mikä on aina suuri rikkaus. Helpottaa tulevaisuudessa muidenkin kielten opiskelua.

Vanhemmiltakin se tosin vaatii sen, että he kommunikoivat opettajien kanssa espanjaksi. Meidän neidin edellisessä koulussa opettajat eivät juurikaan osanneet englantia, vaan kaikki asiat piti hoitaa espanjaksi.

Rohkeasti vaan lapset kouluun ja kohta he puhuvat paremmin espanjaa kuin heidän vanhempansa! =) Ja jos parinkaan kuukauden jälkeen koulussa ei ole kivaa, niin sittenhän voi jäädä aina kotikouluun.

=)