Espanjaan siirtyminen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Viva, ihan järkeviltä kuulostaa suunnitelmasi minusta. Työvoiman saatavuudessa voi olla vaikeutena se, että täällä Aurinkorannikolla ainakin ihmiset tulevat ja menevät ja monet haluavat olla kesän Suomessa. Toisaalta et kuitenkaan näytä tarvitsevan kovin montaa henkilöä, joten en pidä ollenkaan mahdottomana että löytäisit ympärivuotistakin väkeä, monet varmaan lähtevät kesállä myös siksi että koko suomalaisyhteisó vähän ”kuihtuu” kesäksi niin, että mielekästä työtä on kesällä vaikea löytäá.

Päin vastoin luulen, että kun laitat Orkkiin ja/tai muihin suomalaismedioihin ilmoituksen niin saat VYÖRYN vastauksia, mutta oikeiden ja pysyvien ihmisten etsimiseen kannattaa panostaa jos ja kun haet pitkäaikaista toimintaa.

Yhtiön perustaminen tai autonomona toimiminen ei ole monimutkaista, mutta juristin ja/tai kirjanpitäjän tarvitset. IVAn eli arvonlisäveron tilittämisessä taitaa olla omat kansainväliset kuvionsa, koska palvelu tuotetaan Espanjassa ja myydään Suomeen, mutta ei sellainenkaan tänä päivänä mitään ennen kuulumatonta ole. Varmista kuitenkin, että tuleva kirjanpitájäsi tietäá, miten sellainen kansainvälinen laskutus ja IVA-tilitys hoituu.

Eläkeläisten työntekoon en puutu, kaipa jokaisella on oikeus puuhata sitä, mikä mielekkäältä tuntuu. Mutta juuri tänään taas kuulin, miten innokkaasti työntekijöiden oloja nykyään Espanjassa tutkitaan pimeän työn karsimiseksi, tarkastuksia on kuulemma yhtenäán, Espanjakaan ei ole enää entisellään. Vivan ei mielesetäni missään nimessä kannata palkata pimeää työvoimaa ja eläkeläisten kannattaa selvittäá, miten eläke ja palkkatulo Espanjassa soveltuvat toisiinsa. Käsittääkseni paikallinen lainsäädäntó ei oikein ymmärrä sellaista yhtälöä.

Jos saat kielitaitoista apua rannikolta niin kannattaa ehkä katsoa myös yritystukia. Niiden hakeminen Espanjassa on ihan yhtä tuskallista kuin kaikki muukin paikallinen byrokratia, mutta niitä myönnetäán ennen kaikkea työllistämisestä ja sináhän työllistät ilmeisesti kertaheitolla viisi ihmistä ja itsesi. Esimerkiksi määräaikaisen työsuhteen muuttaminen vakituiseksi voi tarkoittaa yrityksellesi 3.000€ ilmaista rahaa (omaksi, ei lainaksi) yrityksellesi per työllistetty henkilö. Näissä on jotain yrityksen toimintasektoriin liittyviä rajoituksia kylläkin. Tuki edellyttää, että työpaikka on olemassa seuraavat neljä vuotta, mutta henkilön ei tarvitse olla koko ajan sama, kunhan paikka on koko ajan vakituinen.

Minulla on kotona Telefónican nettiyhteys, joka on karmean kallis ja inhoan koko yritystä, koska olen saanut laajan kokemuksen sen ”asiakaspalvelulsta” omia asiakkaitani palvellessa. Mutta täytyy myóntää ettá sain ADSL yhteyden n. 18 tuntia sen jälkeen kun olin soittanut ja tilannut sellaisen ja se on pelittänyt 100%:sesti siitä lähtien, vain tosi rajut ukkosmyrksyt ovat sähkökatkon jälkeen vaatineet että router tarvii laittaa pois päältä ja sitten uudestaan päälle.